Ion Ceban, reales primar în Chișinău. Chirieac trage primele concluzii

Foto: Facebook Ion Ceban
Foto: Facebook Ion Ceban

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat rezultatele alegerilor locale din Republica Moldova.

Ion Ceban, primarul în funcție al Chișinăului, a fost reconfirmat ca edil la alegerile locale din 5 noiembrie 2023. Acesta a câștigat din primul tur, cu 50,62%. El a reușit să adune peste 132.000 de voturi.

În ciuda faptului că PAS, partidul de guvernare care a susținut-o și pe Maia Sandu pentru funcția de președinte, a reușit să câștige cele mai multe consilii raionale, acesta a pierdut în Capitală și în nordul țării, acolo unde forțele pro-ruse (PSRM) au câștigat 8 consilii raionale.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a comentat rezultatele alegerilor de peste Prut, prin prisma susținerii pe care România și UE au avut-o pentru Republica Moldova.

CITEȘTE ȘI       -      Alegerile din Republica Moldova s-au încheiat. Rezultatele, validate în majoritatea secțiilor de votare (sinteză Reuters)

„Rezultatul alegerilor din Republica Moldova nu sunt un eșec pentru Maia Sandu, ci un eșec pentru noi toți. Și România, și Uniunea Europeană s-au îngrijit în toată această perioadă ca Republica Moldova să nu intre în faliment. Această țară nu e sustenabilă economic, iar prin numeroasele ajutoare țara a fost ținută la un anumit nivel. Nu de mare bogăție, ci de subzistență. Fără acest ajutor, pur și simplu se trăia în Republica Moldova mai rău decât în Ucraina“, a spus Bogdan Chirieac.

„Trebuie ținut seama de particularitățile din Republica Moldova, de faptul că acolo există o importantă populație rusofonă, care votează, firește, cu partidele pro-ruse. Trebuie înțeleasă și această minoritate. E mult mai bine în Uniunea Europeană decât în Federația Rusă. Din păcate, politica asta a toroipanului care se rotește în Republica Moldova va duce la astfel de rezultate.

Capitala e pierdută în favoarea pro-rușilor, iar acest lucru s-a întâmplat după ce foarte mulți candidați pro-ruși au fost eliminați de pe listă, după ce siteuri și televiziuni pro-ruse au fost închise. Cu toate aceste lucruri, care sunt la limită, în Capitală au câștigat pro-rușii“, a concluzionat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -      S-au încheiat alegerile locale din Republica Moldova. Primele rezultate de la Chișinău. Update

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel