Ion Creangă, reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei. Șeful Direcției juridice din Parlamentul Republicii Moldova ar fi participat la un complot

Foto: Parlamentul Republicii Moldova
Foto: Parlamentul Republicii Moldova

În urma unei operațiuni complexe desfășurate de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) alături de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), o persoană a fost reținută în cadrul unor percheziții în Parlamentul Republicii Moldova.

Acțiunile, efectuate într-un dosar de spionaj în favoarea Rusiei, au fost raportate de Moldova 1 și portalul NewsMaker.

Un purtător de cuvânt al PCCOCS a confirmat că au avut loc „acțiuni procesuale” și a menționat că dosarul în cauză implică acuzații de trădare de patrie.

„Acțiuni procesuale sunt în derulare. Nu putem, cu părere de rău, da nume, funcții și ce acțiuni se fac. Când se vor finaliza acțiunile, vom reveni. Este o persoană reținută, da, dar nu comentăm zvonurile. Vom reveni cu un comunicat de presă”, a declarat șeful interimar al PCCOCS, Victor Furtună, pentru Teleradio-Moldova.

Ulterior, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat presei că în acest dosar este vizat Ion Creangă, șeful Direcției Juridice a Parlamentului. Totuși, el nu a confirmat dacă acesta este persoana reținută.

Surse din cadrul NewsMaker au dezvăluit că Ion Creangă a fost reținut pentru 72 de ore. Reținerea acestuia a avut loc marți seara, biroul său din Parlament fiind ulterior sigilat și percheziționat pe data de 31 iulie. Aceleași surse au indicat că dosarul implică acuzații de trădare de patrie sub forma de spionaj, Creangă fiind suspectat că ar fi transmis informații unui angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău în schimbul unei recompense financiare.

În contextul aceleași anchete, a fost reținut și un polițist de frontieră care activa pe aeroportul din Chișinău. Acesta ar fi avut întâlniri cu același angajat al Ambasadei Rusiei, căruia i-ar fi transmis informații confidențiale, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel