Ion Iliescu a acuzat distorsionarea interviului original pe care l-a acordat TASS

Iliescu
Iliescu

Fostul președinte al României a acuzat că afirmațiile sale au fost distorsionate.

Ion Iliescu a contestat părți ale interviului acordat agenției rusești de presă TASS, la o zi după publicarea sa. Fostul președinte al României a constat că i-au fost denaturate afirmațiile, conform Mediafax.

Iliescu a susținut, într-un material postat pe blogul său personal: „Aceasta este varianta originală a interviului pe care l-am acordat fostului corespondent al Agenției de presă TASS la București, din 1989, Nikolai Morozov. Din păcate dubla traducere, din română în rusă, şi apoi din rusă în română, a făcut să se piardă nuanțe şi chiar a distorsionat, involuntar, dar inevitabil, sensul unor afirmații făcute de mine. Găsesc că interesul presei române, atât cât mai este, merită un acces direct la sursa interviului".

TASS, singura agenție de presă care a solicitat un asemene interviu

Fostul șef al statului a lămurit în post scriptum și de ce a acceptat să acorde interviul: „Pentru a evita orice speculație, precizez ca Agenția TASS, prin dl. Nikolai Morozov, a fost singura agenție de presă care a solicitat un asemenea interviu", a precizat Iliescu, 89 de ani, care în ultimii ani şi-a limitat ieșirile în public.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel