Ion Iliescu: Băsescu s-a amestecat în treburile PDL, deci ar trebui suspendat

Ion Iliescu
Ion Iliescu
Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, susţine că preşedintele Traian Băsescu s-a amestecat 'flagrat şi strident' în treburile interne ale PDL, iar pentru astfel de gesturi 'un parlament responsabil responsabil l-ar suspenda'.

'În general, s-a amestecat (preşedintele Traian Băsescu - n.r.) flagrant şi strident în treburile interne de partid. Nu este treaba preşedintelui ţării. Domnul Băsescu nu respectă lidera şi spiritul Constituţiei. (...) Opoziţia nu are ce să facă decât să constate. Un parlament responsabil responsabil l-ar suspenda', a afirmat Iliescu, vineri, la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu Şişeşti', întrebat dacă consideră că şeful statului şi-a depăşit atribuţiile vorbind public despre situaţia din interiorul PDL şi despre candidaţii la preşedinţia partidului, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, referitor la unele propuneri de modificare a Constituţiei avansate de şeful statului, Iliescu a precizat că schimbarea textului legii fundamentale reprezintă 'o problemă serioasă', care trebuie analizată în cadrul unei comisii parlamentare cu autoritatea corespunzătoare şi în care să fie reprezentate toate forţele politice.

Acesta a amintit că în 2003, când s-a pus problema modificării Constituţiei, s-a constituit o comisie specială în cadrul Parlamentului condusă de un jurist, preşedintele Camerei Deputaţilor de la acea vreme, Valer Dorneanu, vicepreşedinte fiind un reprezentat al opoziţiei, actualul premier Emil Boc, şi care, după luni de discuţie, a întocmit proiectul de modificare a Constituţiei, care a format şi obiectul unui referendum. 'La fel, cu aceeaşi procedură trebuie lucrat şi acum. Nu că spune şi că vrea domnul Băsescu, că nu ştiu ce nu-i convine lui. Pe el îl deranjează Parlamentul şi vrea să-l plesnească şi atunci să impună o decizie: Parlamentul să se transforme într-o Cameră, aşa, mai restrânsă, pe cât este posibil', a spus Iliescu.

Liderul de onoare al PSD a precizat că o problemă seriosă care ar trebui analizată când se va lua în calcul modificarea textului legii fundamentale este sancţionarea migraţiei politice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel