Ion Iliescu: Din 2004, numărul certificatelor de revoluţionari a crescut cu circa 10 mii

Ion Iliescu întrebat, vineri, cum comentează inițiativa premierului Emil Boc de a declanșa verificarea certificatelor de revoluționar, acesta a precizat că acest lucru trebuia să se întâmple încă din 2004, precizând că de atunci au mai fost acordate încă 10 mii de documente.

"Totdeauna am spus că există un număr mare de impostori care au fost cultivaţi mai ales de anumite grupuri. De fapt, esenţa legii din 2004 era nu de a se acorda noi certificate, ci de a fi verificate certificatele care fuseseră eliberate până atunci, era datoria în primul rând a asociaţiilor ca să verifice acest lucru şi a secretariatului de stat. Din păcate, de atunci s-au mai dat vreo 10 mii în plus, în loc să se reducă şi să se verifice ceea ce era", a afirmat președintele de onoare al PSD.

Declarație lui Iliescu vine după ce, Emil Boc a declarat săptămâna trecută că se impune  restrângerea alocării de ajutoare financiare doar pentru cei care sunt urmaşii persoanelor decedate la Revoluţia din decembrie 1989 şi că în privința reparației materiale pentru revoluționari, prioritate ar trebui să aibă cei care au avut victime în familie sau cei răniți, iar cu celelalte categorii de beneficiari ai drepturilor legale vor exista discuții.

Citește și:

Revoluţionarii ies în stradă pentru a-şi apăra drepturile obţinute în 1989

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel