Ionel Blănculescu: Codul Muncii ar putea flexibiliza piaţa muncii, care este una post-comunistă

România are o piaţă a muncii post-comunistă, iar adoptarea Codului Muncii este un pas înainte către un capitalism moral şi către aducerea, în termen de circa şase luni, a unui mare număr de locuri de muncă la vedere, a declarat, luni, preşedintele firmei de consultanţă şi investigaţii financiare Business Inteligence, Ionel Blănculescu, fost ministru-delegat pentru coordonarea autorităţilor de control, care a subliniat că îşi exprimă opiniile în calitate de angajator şi de reprezentant al mediului de afaceri.

„Noua formă a Codului Muncii este un pas înainte, desigur unul perfectibil, care va reuşi să acorde mai multă flexibilitate acestei pieţe a muncii, pe care eu aş defini-o ca pe o piaţă post-comunistă. Ea tranzitează cu mare greutate către o piaţă concurenţială, de tip capitalist. Mă refer la dimensiunea morală a capitalismului, nu la cea radicală“, a precizat Ionel Blănculescu, pentru Agerpres.

În acest moment, în ţările dezvoltate ale Uniunii Europene se discută despre capitalism moral, dar trebuie să fie definită noţiunea de moralitate a afacerilor, a activităţilor economice, a subliniat preşedintele Business Inteligence, care a explicat că 'noul Cod al Muncii va funcţiona în baza prezumţiei de bună intenţie acordată angajatorului, nu a prezumţiei de rea credinţă. Ceea ce se întâmplă acum, în România, se întâmplă tocmai pe coordonata de prezumţie de rea credinţă'.

În opinia fostului ministru, angajatorul este mai interesat de bunăstarea angajatului decât legiuitorul şi decât Guvernul, care elaborează această formă a Codului Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel