Ionel Dancă, deputat PNL apropiat lui Ludovic Orban, a decis să demisioneze şi el din grupul parlamentar al PNL.
UPDATE: Tabăra Cîţu reacţionează: A încercat şi Tăriceanu
Deputatul Florin Roman propune excluderea definitivă a celor care au plecat din grupul parlamentar al PNL.
"PNL este singurul partid istoric ce a rezistat in istoria sa îndelungată, in fata tuturor atacurilor venite din interior și exterior! Și va rezista in continuare!
Sigur ca regret plecarea fiecărui coleg parlamentar. Vom pierde probabil 13-14 senatori și deputați din totalul de 134. Dar nu 40 cum vroia fostul presedinte. Le multumesc celor care rămân fideli PNL. Vom rămâne de departe cel mai important partid de dreapta din Parlament. PNL înseamnă și 250.00 de membri, 1264 primari și 17 președinți de Consilii județene, fideli partidului, nu unui om.
A mai încercat, recent și Tariceanu sa rupa PNL. Iar rezultatul este cunoscut. Nu mai exista politic.
O sa propun colegilor ca cei care pleacă și ataca partidul, sa o facă din afara lui și sa le spunem clar: usa PNL este închisă celor care își bat joc de PNL", a scris Florin Roman pe Facebook.
UPDATE: Deputatul Constantin Șovăială a anunțat joi că părăsește grupul parlamentar al PNL. „Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească și mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj”, a explicat acesta.
„Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească și mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situație nu mă regăsesc. Nu pot să girez politici și nici să fac politică atât de departe de români”, a anunțat deputatul Constantin Șovăială pe Facebook.
Acesta spune că sibienii l-au trimis în Parlament să lucreze la proiecte care dezvoltă România, nu la proiecte care împing țara dintr-o criză în alta.
„Vorbesc zilnic cu zeci de români la cabinetul parlamentar. Oamenii cred că PNL și-a pierdut direcția. Uneori simt același lucru. Cu toate acestea, încă nu demisionez din PNL. Rămân în Parlament, neafiliat la un grup parlamentar. Voi veghea la respectarea legilor și nu voi gira niciun proiect împotriva bunului simț”, a adăugat parlamentarul.
Acesta speră că PNL se va trezi din acest „vis urât” și că la un moment dat toți liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României: „Toți! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea și mai ales Ludovic Orban”.
Constantin Șovăială a candidat pentru președinția PNL Sibiu, alegeri câștigate în final de Raluca Turcan, ministru al Muncii.
- ştire iniţială -
"Românii ne-au dat votul pentru a guverna România 4 ani şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare. Ca gest de protest faţă de noua conducere a PNL, care în parteneriat cu preşedintele României, au aruncat ţara în haos, au distrus coaliţia, au abandonat programul de guvernare, mi-am depus astăzi demisia din grupul parlamentar al PNL. Nu pentru ceea ce se întâmplă azi ne-au votat românii. Nu pentru ca noua conducere a PNL să meargă în genunchi cerşind sprijin de la PSD, cu căciula în mână. Culmea umilinţei pentru sutele de mii de simpatizanţi ai PNL, această solicitare de sprijin din partea PSD a fost şi refuzată. Eu nu pot fi părtaş la umilinţa PNL şi a trădării aşteptărilor românilor în ceea ce priveşte PNL. Guvernarea PNL a eşuat. A eşuat atât în ceea ce priveşte soluţiile de combatere a pandemiei, gestiunea pandemiei, suntem într-un dezastru sanitar, dar şi în alte sectoare prioritare pentru România guvernarea exercitată de noua conducere a PNL a abandonat toate măsurile şi programele de sprijin", a declarat Ionel Dancă.
După ce Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din grupul parlamentar PNL, alţi trei deputaţi au făcut acelaşi lucru. Este vorba despre Ion Ştefan, Alexandru Kocsis şi senatorul Ovidiu Florean.
"De astăzi mă retrag din grupul parlamentar al PNL şi voi activa, cel puţin temporar, ca deputat neafiliat. Nu demisionez din PNL, dar nici nu voi mai valida orgoliile politice ale unor copii bătrâni, Klaus Iohannis şi Florin Cîţu, persoane care nu sunt capabile să înţeleagă dramele umane care se petrec în jurul lor. Am speranţa că PNL se va trezi în timp util şi va redeveni acel partid serios care a guvernat ţara anul trecut şi care în campania electorală a vorbit doar despre cum vom dezvolta România cu bani europeni", a spus Alexandru Kocsis în plenul Camerei Deputaţilor.
"Astăzi mi-am depus demisia din grupul parlamentar PNL, rămânând senator neafiliat. Motivul demisiei mele îl reprezintă atitudinea majorităţii colegilor mei care, prin obedienţă faţă de preşedintele Iohannis, au girat dezastrul sanitar, cel economic şi criza politică (...). Domnul preşedinte Iohannis l-a sprijinit, mult prea mult, nejustificat, într-un mod pătimaş şi de neînţeles pe domnul Cîţu. Această atitudine a dus la destrămarea coaliţiei, la căderea Guvernului şi a amplificat criza economică şi pe cea sanitară", a declarat Florean, conform Agerpres.
„Nu mi-a fost nicicând mai greu să fac un anunț ca cel pe care îl fac acum. Astăzi, 27 octombrie, am ales să demisionez din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal, urmând a activa în calitate de deputat neafiliat. Membrilor PNL Vrancea, familiei politice alături de care am obținut cele mai frumoase rezultate în cariera politică îi spun clar: nu plec din PNL, rămân colegul dumneavoastră. Am însă o obligație morală față de cetățenii care m-au creditat cu votul lor, vrâncenii care au avut încredere în mine și în PNL și față de care mi-am luat o serie de angajamente în campaniile electorale. Îmi doresc ca această despărțire să fie una temporară, însă nu pot accepta ceea ce s-a întâmplat cu PNL din vară și până acum. Acțiunile unui grup au afectat întreaga Românie, o țară lăsată pradă pandemiei, nepregătită de venirea iernii și cu o posibilă criză economică la orizont”, a anunțat şi deputatul Ion Ştefan.
VEZI DECLARAŢIILE COMPLETE ALE CELOR TREI AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News