Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, a acordat un interviu în care a vorbit despre începuturile sale în politică.
"Sunt un om obișnuit, care a făcut niște alegeri. Alegeri care, cred eu, mi se potrivesc, și care, până acum, m-au ajutat pe drumul pe care merg în viață. Sunt un om de stânga. Pentru că așa am fost crescut și asta e ceea ce cred și ce simt: să-mi pese de oameni, de problemele lor, de viața lor.
Mi-am făcut ucenicia politică lângă Ion Iliescu și mă consider extrem de norocos. Știu, este o personalitate controversată, i se reproșează destule, dar prea puțini au avut răbdarea să-l asculte și să-l înțeleagă. Este printre puținii politicieni români calificați, cu viziune, cu credință în ceea ce face, care își asumă identitatea. Asta l-a ajutat. Și de asta îmi asum și eu identitatea de stânga, fără ascunzișuri și ambiguități", a spus Ionuț Vulpescu.
Cât despre perioada care s-a scurs de când este la Ministerul Culturii, el a zis: "Nu am pretenția să cunosc, în numai cinci luni, un mecanism atât de complex-și nu de puține ori contradictoriu-cum este un minister. Și nici nu vreau să judec munca unor oameni până nu reușesc s-o înțeleg în întregime. Dar, dincolo de asta, dacă un astfel de mecanism funcționează așa cum ne-am dori, sau nu, trebuie să ne gândim la modul în care managementul la vârf funcționează, și știe-sau nu-să ofere o direcție strategică, un plan, celor care lucrează acolo.
O mare problemă -nu doar pentru Ministerul Culturii- a fost schimbarea prea deasă a responsabililor la vârf: miniștri și secretari de stat. Oamenii sunt motivați atunci când știu ce se așteaptă de la ei, iar munca lor este apreciată. Evident, și plătită. Este și asta o problemă, cea a salariilor celor care lucrează în domeniul public. Munca de calitate trebuie răsplătită corect, indiferent de domeniu, public sau privat", a zis Ionuț Vulpescu.
Cea mai mare problemă de la Ministerul Culturii
"Cea mai mare problemă a ministerului, în acest moment, este numărul extrem de mare de posturi de management neacoperite. Pentru ele trebuie organizate concursuri, care să ofere stabilitate pe post, și un proiect clar de management instituțiilor respective. Provizoratul diluează răspunderea și permite unora să-și justifice inactivitatea. Sunt și alte probleme, care încep să fie rezolvate, cu ajutorul celor din minister, cu ajutorul premierului și colegilor din Guvern, dar și cu ajutorul sindicatelor și organizațiilor profesionale ale oamenilor de cultură", a subliniat ministrul Culturii, scrie Cronica Română.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu