Ionuţ Gogu, administratorul Poştei Române şi acţionar la firma soţiei ministrului Vreme a demisionat

Ionuţ Gogu, membru în Consiliul de Administraţie al Poştei şi acţionar la o firmă controlată de către soţia ministrului Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a demisionat joi din funcţia deţinută la compania de stat, potrivit Ministerului Comunicaţiilor.

"Mandatul lui Ionuţ Gogu în Consiliul de administraţie al Poştei Române a fost de doar două luni, iar pentru a elimina orice interpretare forţată, precizăm că retragerea sa are la bază motive strict personale. Prezenţa acestuia în Consiliul de Administraţie al Poştei Române a fost perfect legală, Gogu neavând nicio incompatibilitate, potrivit tuturor legilor în vigoare", se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicaţiilor.

Ministerul Comunicaţiilor deţine 75% din acţiunile Poştei Române şi controlează şase din cele nouă mandate ale Consiliului de Administraţie al operatorului poştal naţional. Restul acţiunilor revin Fondului Proprietatea.

Gogu controlează 14,64% din acţiunile UM-Soft, firmă care are afaceri cu mai multe instituţii publice, printre care primării din judeţul Bacău, Casa de pensii sau Regia Naţională a Pădurilor.

Vreme i-a cedat soţiei întregul pachet de acţiuni pe care îl deţinea la UM-Soft, potrivit unei decizii a acţionarilor societăţii, publicată în luna mai în Monitorul Oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel