EXCLUSIV  Ionuț Moșteanu (USR): Sper ca Adrian Câciu să plece. Trebuie un Guvern cu un ministru de Finanțe curajos / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a vorbit despre ministrul Adrian Câciu.

În cadrul emisiunii „Ce Se Întâmplă“, la DC News, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a vorbit despre situația economică a României și ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Anul trecut au raportat 4 și ceva creștere economică, au făcut bugetul în decembrie, deși noi le-am zis că e un buget supradimensionat care se bazează pe niște venituri pe care statul nu le va avea. Așa a și fost. Acum s-au trezit că au gaură și ne-am împrumutat record 84 de miliarde în 4 luni. Unde-s banii ăștia?“, a întrebat Ionuț Moșteanu.

„Nu au inventat jurnaliștii noțiunea de gaură, de la ei a plecat, după care se chinuiau să ne explice că nu e gaură“, a spus Răzvan Dumitrescu.

„Adrian Câciu pleacă, sper să plece“, a spus Ionuț Moșteanu.

„20 de miliarde ar fi pe închiderea de an diferența dintre ce au prognozat și ce nu le-a ieșit. Știți ce s-ar fi întâmplat dacă România colecta la nivel de 40% din PIB? Avea venituri suplimentare anuale de 20 de miliarde de euro“, a spus jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Trebuie un Guvern curajos, cu un ministru de Finanțe curajos, care se reformeze ANAF“, a mai spus liderul deputaților USR.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Grevă profesori 2023. Răzvan Dumitrescu: Toți ați fost la guvernare și v-ați lovit de chestia asta / Ionuț Moșteanu (USR), propunere: Noi am fost doar 8 luni... / video

Youtube video image

Cozmin Gușă, despre Adrian Câciu

Cozmin Guşă, consultant politic, spune că Adrian Câciu este "cel mai slab ministru de finanţe pe care l-a avut România", după ce Bogdan Chirieac a anunţat "o lovitură decisivă pentru mediul privat", cu referire la o posibilă creştere de taxe şi impozite pentru mediul privat. 

„Ţineţi minte un lucru. Noi nu am avut ministru de finanţe mai slab decât Adrian Câciu, o spun cu multă durere. E jurnalist de-al nostru, a aterizat în funcţia de ministru direct din studiourile Realitatea Plus, unde nişte colegi au avut bunăvoinţa să îl găzduiască. Şi a ajuns din vorbete ministru. Dar nu aţi mai văzut un ministru aşa de slab.

Ce face un manager slab? Un manager slab impune taxe, nu ştie să deschidă şantiere, nu ştie să propună afaceri, de unde să vină investiţiile, de unde să se mărească numărul locurilor de muncă, de unde să se atragă din mediul de la stat în mediul privat angajaţi, pentru că la stat suntem sufocaţi. Ar trebui să ne spună Câciu că noi, ca să putem face faţă achiziţiilor de armament planificate, noi mâine trebuie să concediem 25% din personalul de la stat. Minimum. Iar cei care rămân să fie amendaţi, să li se scadă salariile ca în perioada Băsescu-Boc cu cel puţin 25%, ca să plutim. Altfel, ne împotmolim şi la achiziţiile militare, şi la plata pensiilor. 

Ţineţi minte, Câciu e cel mai slab ministru de finanţe pe care l-am avut“, a spus consultantul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel