Ionuţ Stroe (PNL): AUR sau Șoșoacă încearcă să re-branduiască extremismul într-o alternativă. Există un pericol imens ca instigatorii să îşi facă loc în PE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a spus că, în ultimii ani, se remarcă o revenire a ideologiilor de extremă dreapta în întreaga Europă, inclusiv în România.

Ionuț Stroe crede că politicienii trebuie să vină cu programe serioase pentru a combate aceste manifestări.

„Vedem in ultimii ani o revenire a ideologiilor de extremă dreapta în întreaga Europă, manifestări toxice pe care le-am fi dorit uitate. Și în România avem exemplele noastre, precum AUR sau Șoșoacă, care încearcă să re-branduiască extremismul într-o alternativă. În numele grupului EPP - European People's Party, am cerut un răspuns ferm și coordonat la nivel european.

Trebuie să ne facem o prioritate din a combate extremismul, discursul instigator la ură și dezinformarea și din a promova activ alfabetizarea mediatică și gândirea critică. Doar astfel vom reuși să educăm generații care gândesc pentru ele însele și care înțeleg importanța democrației și a valorilor ei.

Poate mai mult ca oricând, este datoria noastră, a politicienilor, să venim în fața oamenilor cu programe serioase, bazate pe valorile europene, în special în contextul alegerilor europarlamentare, unde există un pericol imens ca acești instigatori la ură să își facă loc în Parlamentul European și să blocheze dezvoltarea și progresul tuturor”, a transmis Ionuț Stroe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel