Ionuț Stroe (PNL) recunoaște că relațiile din coaliție sunt tulburate. Ce spune despre ieșirea liberalilor de la guvernare

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al PNL. Ionuț Stroe a vorbit despre ieșirea liberalilor de la guvernare cu numai câteva luni înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a declarat, luni, că relațiile din interiorul coaliției de guvernare sau legătură cu provocările din partea PSD, care la Congresul de sâmbătă nu a ezitat să îi atace pe liderii liberali. De altfel, Stroe susține că dacă nu îți stăpânești anumite atacuri, așteaptă-te la ce este mai rău, dar că în ciuda acestor atacuri, PNL va rămâne la guvernare, iar acțiunile din perioada următoare, din  partea social democraților, va arăta ”cât de matur” este PSD și dacă reușește să se abțină în a declanșa aceste crize politice, cu interes electoral.

”În mod evident că relaţiile în interiorul coaliţiei sunt efectate de aceste provocări şi dacă nu pot să cenzureze anumite porniri, dacă nu îţi stăpâneşti anumite atacuri şi nu te abţii în a stabili măcar o formă de respect cu partenerii de coaliţie, aşteaptă-te la ce e mai rău.

Nu putem noi, liberalii, să nu acţionăm direct proporţional cu atacurile şi cu provocările pe care ni le-au lansat social-democraţii sâmbătă”, a spus Ionuț Stroe, în emisiunea România Politică de la Prima News.

”Nu vă așteptați la liniște, la o lipsă de reacție din partea noastră, avem în mod evident tot dreptul de a contracara”, a adăugat liberalul.

De asemenea, Ionuț Stroe a subliniat că liberalii vor rămâne la guvernare. ”Vom rămâne la guvernare, pentru că trebuie să ne achităm de aceste obligaţii, şi nu faţă de PSD ci faţă de români. Acum, cât de matur este PSD-ul şi dacă reuşeşte să se abţină în a declanşa aceste crize politice, din interes electoral, vom vedea”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

”Va fi greu pentru PNL”

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut radiografia discursului lui Marcel Ciolacu de la Congresul PSD. Întrebat de jurnalista Andreea Crețulescu dacă ar trebui să ne așteptăm de o ieșire a PNL-ului de la guvernare, acesta a apreciat:

"În mod normal, nu ar trebui să așteptăm o ieșire a PNL-ului de la guvernare, dar după discursul lui Marcel Ciolacu eu nu mai exclud această posibilitate. S-ar putea ca înainte de alegeri să avem această ieșire de la guvernare.

Guvernul nu mai poate să cadă fiindcă ai nevoie de șase luni, în ultimele șase luni nu se pot face alegeri anticipate deci putem aștepta și acest lucru. E imposibil să mai cadă Guvernul, dar ieșirea de la guvernare se poate face lăsând un guvern minoritar PSD.

Cred însă că sunt câteva direcții principale în discursul lui Marcel Ciolacu. Una dintre ele este mesajul - Nu vom mai fi contra, ci pentru", deci nu vrem să distrugem. Facem, luptăm pentru a construi. Ăsta este un mesaj. Al doilea - sunt un om obișnuit, am și bune și rele, sunt și ciufulit și nebărbierit, ca orice om normal din țara asta. Nu am stea în frunte! - asta spune Marcel Ciolacu. Trei: ideea asta integratoare - toată lumea! Nu împarte națiunea între PSD-iști și restul, nu! Cum fac alte partide. Sunt ai mei, de exemplu, de la USR: noi și ceilalți. El a mers pe chestiunea integratoare" a spus Bogdan Chirieac, după Congresul PSD din 24 august. Vezi articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel