Alexandru, un băiețel de doar 8 ani, se afla sâmbătă acasă la tatăl său, în Pecineaga, din județul Constanța. Părinții săi sunt divorțați și, în weekend, Alexandru merge la tatăl său. Se juca la poartă, dându-se cu rolele. Deodată, în jurul orei 15:00 a dispărut. Tatăl său știa că Alexandru nu pleacă nicăieri. Inițial, l-a căutat în apropiere. Apoi, a sunat la 112.
De sâmbătă, însă, Alexandru e de negăsit. Nicio ipoteză nu e exclusă. S-au verificat camerele de supraveghere. Într-un moment al zile, Alexandru apare pe camere. Acum, sunt în curs de golire trei bazine de apă, de lângă sat, cu adâncimi de peste șase metri. Pompierii se află la al doilea bazin. Căutările lui Alexandru n-au încetat zi și noapte, din momentul anunțului la 112, au spus anchetatorii.
Ipotezele sunt multe și niciuna nu este încă exclusă de anchetatori.
- Prima ipoteză când dispare un copil al unei familii destrămate este că celălalt părinte l-a luat. În acest caz, atât tatăl, cât și mama lui Alexandru se află în sat, în căutarea copilului. Alexandru era la tatăl său în momentul răpirii. Mama băiatului a spus, plângând, că l-a strigat noaptea pe străzi, dar Alexandru nu i-a răspuns.
- Rătăcirea. Această ipoteză este luată în calcul mai mult în cazul copiilor mai mici ca vârstă, de 1-5 ani. E greu de crezut că un băiețel de 8 ani s-a rătăcit în Pecineaga. Și dacă ar fi fost luată în calcul varianta aceasta, în comunitățile restrânse, oamenii se cunosc între ei, fiind mai puțin probabilă varianta rătăcirii în cazul lui Alexandru. În plus, au fost verificate deja localitățile din jur de către anchetatori, acționând 150 de polițiști, jandarmi, dar și voluntari.
- Fuga de acasă. Des întâlnită la copii, și această variantă întră în scenariul de mai sus. Dacă a plecat de acasă, un copil de doar 8 ani ar fi fost sesizat, în drumul său de cineva. Un localnic a spus, inițial, că l-a văzut la marginea satului, dar n-a știut că este dispărut. Vecinul l-ar fi văzut însă sâmbătă. De atunci, duminică, luni, marți, ar fi fost remarcat un băiat de doar 8 ani, singur pe străzi, mai ales că imaginea lui a apărut la posturile de televiziune, pe site-urile de știri.
- Sinucidere. Ar fi un caz ciudat, sunt mai rare sinuciderile la copii atât de mici, fiind mai dese în rândul adolescenților. La 8 ani, e greu de crezut că un băiat s-ar sinucide, mai ales că fusese văzut la joacă, plimbându-se cu rolele.
- Crimă. Este un scenariu de coșmar, înfiorător, cu un impact emoțional imens, mai ales după ecourile cazului Caracal. Nu este o ipoteză exclusă de anchetatori.
- Răpire. Este varianta la care se gândesc părinții, dar și unii localnici, precum și anchetatorii după ce s-a vehiculat în spațiul public că Alexandru ar fi dispărut după ce au trecut mașini mai mari prin zonă.
- Accident. Este posibil, în condițiile în care copilul are 8 ani, este curios, dar, mai puțin posibil este ca el să-și abandoneze rolele în mijlocul drumului și să se îndepărteze sute de metri din curiozitate, să se apropie de un bazin cu apă adâncă, în condițiile în care vremea nu era caldă, ca să spunem că a vrut să intre în apă. E o ipoteză însă.
Ipoteza cea mai tragică este că, după patru zile, fără niciun semn de viață, copilul nu mai trăiește. Dacă ar fi găsit fără viață, se va specula politic pe acest caz tragic. Toată lumea are dreptul să-și pună întrebări, dar acest caz dureros vine chiar înainte de alegerile prezidențiale, unde emoția este cea care face diferența.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News