IPS arhiepiscop și mitropolit Nifon, vizită pastorală în protoeriile Târgoviște Nord și Găești

Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a efectuat miercuri, 11 septembrie 2024, o vizită pastorală în Protoieria Târgoviște Nord, la Parohia Viișoara, și în Protoieria Găești, la parohiile Neajlov și Ionești, precum și la Catedrala din Găești și la Mânăstirea Pătroaia.

La Parohia Viișoara, având biserica cu hramul ”Sfânta Treime”, Părintele Mitropolit Nifon a evaluat stadiul lucrărilor de reparații la acoperiș și a făcut aprecieri cu privire la finalizarea în bune condiții a picturii murale interioare. A fost completat mobilierul din biserică și au fost finalizate lucrările de împrejmuire a terenului bisericii, unde va fi amplasată și o clădire multifuncțională, necesară parohiei.

La Catedrala din Găești, cu hramul ”Sf. Neagoe Basarab”, Ierarhul nostru a evaluat stadiul lucrărilor de pictură exterioară, mobilierul interior, construcția capelei și a clopotniței.

La Parohia Neajlov, având biserica cu hramul ”Sf. Ioan Botezătorul”, Chiriarhului nostru i-a fost prezentat stadiul construcției așezământului social, în vederea dinamizării activităților social-filantropice parohiale.

La Parohia Ionești, la biserica cu hramul ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe”, Înaltpreasfinției Sale i-a fost prezentată pictura bisericii, a cărei recepție finală a fost realizată recent, precum și exteriorul bisericii, al capelei și al trapezei de curând reabilitate. Se află în curs de realizare mobilierul nou pentru interiorul bisericii și se reamenajează curtea interioară.

La Mânăstirea Pătroaia, cu hramul ”Izvorul Tămăduirii”, a fost prezentată situația achiziției terenului ce cuprinde calea de acces din curtea mănăstirii, pridvorul bisericii și o parte din chilii.

Pe parcursul vizitei, Mitropolitul Nifon a fost însoțit de: Părintele Vicar eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul eparhial și protopopii celor două protoierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel