ÎPS Calinic a fost dus de urgență la spital. Probleme cardiace pentru arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor

Foto Facebook Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților
Foto Facebook Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înalt Prea Sfințitul Calinic, în vârstă de 66 de ani, a fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD de la Suceava la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, luni, din cauza unor probleme cardiace.

Inițial, ÎPS Calinic a fost adus la Spitalul Județean Suceava, iar ulterior a fost transferat cu elicopterul SMURD la Iași pentru investigații și tratament specializat. Potrivit unor surse medicale, înaltul prelat ar fi suferit un blocaj atrioventricular, o afecțiune serioasă a inimii.

Arhiepiscopul a fost internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, unde va fi supus unor examinări amănunțite și tratament corespunzător stării sale de sănătate.

Întronizat în funcția de arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților pe 26 iulie 2020, ÎPS Calinic este o figură importantă în ierarhia bisericească, iar starea sa de sănătate a adus îngrijorare în rândul credincioșilor. Biserica și comunitatea își exprimă speranța pentru o recuperare rapidă și completă a Înaltului Preluat Sfințit.

Până la această oră, nu au fost comunicate detalii despre evoluția stării de sănătate a arhiepiscopului Calinic, iar comunitatea rămâne în așteptare pentru informații suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel