Peste o sută de persoane, unele dintre ele îmbrăcate în costume populare şi purtând drapelul României, însoţite de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, au participat, miercuri, în municipiul Constanţa, la o procesiune organizată de Arhiepiscopia Tomisului cu prilejul sărbătorii Sfântul Haralambie.
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, şi invitatul său, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, PS Ilarion, au fost întâmpinaţi de preoţi şi credincioşi la intersecţia a două bulevarde din Constanţa, mergând apoi în procesiune la biserică, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie.
Teodosie s-a deplasat către parohia 'Sfântul Haralambie' cu caleaşca pe care a folosit-o şi cu prilejul sărbătorii Bobotezei. Referitor la organizarea procesiunii, IPS Teodosie a spus că 'este o tradiţie, nu puteam să o întrerupem'.
Întrebat dacă nu se putea renunţa la acest eveniment religios, ţinând cont că suntem într-o perioadă de pandemie, arhiepiscopul Tomisului a spus: 'Nu are legătură, astea sunt întrebările dumneavoastră curioase, vreţi să puneţi câte o săgeată'.
'Am luat model de la București când au făcut procesiune de Sfântul Antonie cel Mare și m-am bucurat foarte mult (...) Noi să nu ne înspăimântăm de greutățile care vin asupra noastră. Ce ar fi însemnat dacă astăzi erați închiși în case?! De unde ați fi luat harul? Unde îl aflați pe Sfântul Haralambie? Trebuie să avem discernământ în tot ce facem! Bisericile nu se vor mai închide, precum am mai spus! Cine îl poate închide pe Dumnezeu? Să ne aducem aminte ce a pățit împăratul Sever când a fost împotriva Lui Dumnezeu' a mai spus ÎPS Teodosie.
'Sfinții când roagă pe Dumnezeu dispare orice boală. Așa nădăjduim să dispară și această molimă îngăduită de Dumnezeu, dar care ne-a apropiat mai mult de rugăciune. De Bobotează a scăzut boala când am fost 10.000, așa va scădea și acum. (...) Sfinții sunt prietenii Lui Dumnezeu. Dacă vreți ca ei să fie și prietenii dumneavoastră, veniți la biserică! ' a subliniat ÎPS Teodosie.
Desfăşurarea procesiunii face parte dintr-o serie de evenimente religioase, organizate de Arhiepiscopia Tomisului timp de trei zile, cu prilejul sărbătorii Sfântului Haralambie, care este pe 10 februarie.
VIDEO:
Arhiepiscopia Tomisului a precizat, marţi, că desfăşurarea procesiunii se face cu acceptul administraţiei locale.
'Pentru că au apărut prin presă 'voci' care acuză presupuse ilegalităţi în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoştinţă avizul favorabil al Primăriei Constanţa, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulţumeşte în mod public', se arată pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News