ÎPS Teodosie spune că nu există fericire pe pământ. ”Ne şi îmbolnăvim, avem parte de nedreptăţi, de greutăţi”

captură video Radio Dobrogea
captură video Radio Dobrogea

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit despre păcat și fericire, în accepțiunea sa. 

Un credincios a ridicat problema unui duhovnic care împărtăşeşte ”pe toată lumea, pe cine fumează, pe cine trăieşte în concubinaj, zicând că el nu opreşte pe nimeni de la potir pentru că nu este el vrednic să facă asta”. Prezent la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a spus că ”Da, este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva! Mă mir, nu ştiu de unde este, sper că nu e de la mine, că l-aş opri de la slujbă”.

Cu privire la relația de concubinaj, Arhiepiscopul Tomisului afirmă ”Dar cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare!”, adăugând că trebuie ”promovată răbdarea” şi că ”nu trebuie să detestăm sau să desconsiderăm curăţenia sau fidelitatea”. Despre prietenia dintre un bărbat și o femeie, ÎPS Teodosie consideră că ”Poate, depinde. Sigur că poate exista, dar între oameni căsătoriţi, în afara familiei nu se cuvine! Numai înainte de a se căsători, între un tânăr şi o tânără”. 

În același timp, arhiepiscopul a vorbit şi despre fericire: ”Fericire pe pământ nu este decât o etapă şi aceea incompletă. Nu există fericire pe pământ, că pe pământ avem conştiinţa că suntem muritori, ne şi îmbolnăvim, avem parte de nedreptăţi, de greutăţi. Fericirea este la Dumnezeu”. Acesta a mai spus că „diavolul este liber, aleargă peste tot şi este alungat de cei ce folosesc armele lui Dumnezeu împotriva lui”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel