ÎPS Teodosie uimește din nou. Spune că nu e bine să mergem la sală. "Avem sportul nostru religios - metania"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, revine cu o nouă declarație controversată.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, face noi declaraţii controversate. De această dată, el i-a asigurat pe credincioşi că mătăniile sunt cele mai bune exerciţii fizice pentru că mobilizează toți mușchii corpului, criticând astfel mersul la sala de sport pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Întrebat ce crede despre mersul la sala de sport, ÎPS Teodosie a răspuns: "De aceea nu este bine, că sunt energii negative. Peste tot sunt demoni, în jurul nostru. Zicem energii negative.

Sigur, este bine să meargă sportivii la sala de sport, că şi-au ales această cale şi e binecuvântată. Dar noi avem sportul nostru religios, metania. Nu există exerciţiu fizic mai binefăcător şi mai complet pentru ca să pună în mişcare toţi muşchii trupului precum metania, dacă e făcută corect".

ÎPS Teodosie, împotriva nunților organizate sâmbăta

 

Nu este prima oară când Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, face declarații hilare, acesta obișnuindu-i deja pe enoriași cu astfel de ieșiri. Spre exemplu, recent, el a afirmat că nunțile organizate sâmbăta nu sunt conforme cu rânduiala bisericească și reprezintă o greșeală gravă. În cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, ierarhul a precizat că mirii care aleg să-și unească destinele în ziua de sâmbătă ar rămâne „sub un blestem”, deși a recunoscut că nu există încă o hotărâre a Sfântului Sinod care să interzică explicit această practică.

„După cum am un ghimpe mare, sâmbăta nu ar trebui să mai facem cununii. Este o mare greșeală. Cei care se căsătoresc sâmbăta rămân mereu sub un blestem”, a afirmat ÎPS Teodosie. Totuși, a adăugat că, în lipsa unei decizii oficiale a Sfântului Sinod, nu poate impune interzicerea căsătoriilor în această zi, dar le recomandă mirilor un canon de pocăință pentru a îndrepta această „greșeală”.

VEZI ȘI: Nou derapaj marca Teodosie: Copiii cu boli psihice se nasc din vina părinților care păcătuiesc. Diana Buzoianu (USR): E de noaptea minții!

Teodosie a mai spus că zilele potrivite pentru oficierea cununiilor sunt marțea, joia și duminica. În ultima perioadă, observă o tendință în rândul credincioșilor de a alege joi pentru cununii, o zi pe care o consideră mult mai potrivită decât sâmbăta. Întrebat de ce pomenirile pentru cei decedați nu sunt făcute duminica, ÎPS Teodosie a explicat că duminica este o zi a bucuriei dedicate exclusiv Domnului, motiv pentru care nu se amestecă „plânsul cu bucuria”. ”Canoanele sunt categorice și spun: anatema să fie cei ce plâng morții duminica”, a spus el. Vezi mai mult AICI.

Ce a spus despre tatuaje

Tot în luna septembrie, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a susținut că tatuajul reprezintă „o schimonosire“ a corpului uman. În plus, el afirmat că nu trebuie să scrie în Biblie că oamenii nu trebuie să se tatueze pentru ca această regulă să fie respectată.

„Nu trebuie să scrie. Scrie: omul să-şi păstreze ce a primit de la Dumnezeu. Tatuajul este o intervenţie asupra trupului care este părtaş la chipul lui Dumnezeu. Şi este o schimonosire”, a zis Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul unei emisiuni radio. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel