Iran: Curtea Supremă admite recursul împotriva condamnării la moarte a unui singur protestatar

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Curtea a corectat ceea ce a fost anunțat în această dimineață de agenția de presă legată de justiția iraniană ”Mizan” care a vorbit în schimb despre acceptarea a două recursuri.

Curtea Supremă a Iranului a anunțat într-un comunicat că a acceptat recursul împotriva condamnării la moarte a unui singur demonstrant, Saman Saidi Yasin, afirmând că, în schimb, apelul lui Mohammad Qabadloo a fost respins, pentru care a fost în schimb confirmată pedeapsa capitală. 

Curtea a corectat ceea ce a fost anunțat în această dimineață de agenția de presă legată de justiția iraniană ”Mizan” care a vorbit în schimb despre acceptarea ambelor recursuri.

Yasin, un kurd, a fost acuzat că a încercat să ucidă forțele de securitate iraniene, în timp ce Qobadloo a fost acuzat că a ucis un ofițer de poliție și a rănit alți cinci în timpul protestelor, scrie Agenzia Nova.

Iranul se confruntă cu cel mai mare val de demonstrații de la înființarea Republicii Islamice în 1979 de la jumătatea lunii septembrie. Tulburări la nivel național au izbucnit după moartea unei kurde de 22 de ani, Mahsa Amini, care a murit în urma arestării ei de către poliția iraniană moralul pentru că nu a purtat basma în mod corespunzător. 

Autoritățile iraniene au spânzurat doi protestatari la începutul acestei luni: Mohsen Shekari, 23 de ani, acuzat că a blocat un drum principal în septembrie și că a rănit un membru al forței paramilitare basij cu un cuțit; Majid Reza Rahnavard, 23 de ani, acuzat că a înjunghiat până la moarte doi membri Basij.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel