Iranul a confiscat un petrolier care „încerca să fugă”, după ce s-ar fi ciocnit cu o navă a Teheranului / SUA: Denunțăm hărțuirea continuă a navelor de către Iran

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Teheranul spune că marina sa a confiscat nava sub pavilionul Insulelor Marshall după ce aceasta a lovit o ambarcațiune iraniană.

Armata iraniană a declarat că a confiscat un petrolier sub pavilionul Insulelor Marshall în Golful Oman, după ce s-a ciocnit de o ambarcațiune iraniană, rănind mai mulți membri ai echipajului, a informat presa de stat, citată de Al Jazeera.

„Un petrolier sub pavilionul Insulelor Marshall a fost capturat de forțele navale a armatei iraniene în Golful Persic după ce s-a ciocnit cu o ambarcațiune iraniană în Golful Oman și a încercat să fugă”, se arată în comunicatul armatei joi.

„Doi membri ai echipajului ambarcațiunii sunt dispăruți și mai mulți au fost răniți din cauza ciocnirii navei cu barca”, mai precizează armata iraniană.

Anterior, Marina SUA a declarat că forțele iraniene au confiscat un tanc în Golful Oman în apele internaționale.

Datele de urmărire prin satelit pentru navă de pe MarineTraffic.com au arătat joi după-amiază tancul în Golful Oman, la nord de capitala Omanului, Muscat.

Nava tocmai plecase din Kuweit și se îndrepta spre Houston, Texas, în Statele Unite.

O posibilă reacție la sancțiunile Occidentului

Apele în care a fost capturată nava cu destinația SUA, în apropiere de strâmtoarea Ormuz, reprezintă un punct de trecere pentru cel puțin o treime din petrolul transportat pe mare din lume.

Într-o declarație emisă anterior, Marina SUA a declarat că forțele navale iraniene au capturat petrolierul Advantage Sweet în timp ce acesta „tranzita apele internaționale” în Golful Oman.

„Guvernul iranian ar trebui să elibereze imediat petrolierul”, a adăugat Flota a cincea americană din Bahrain, denunțând „hărțuirea continuă a navelor și interferența cu drepturile de navigație în apele regionale” de către Iran.

Incidentul de astăzi este cel mai recent din Strâmtoarea Ormuz, unde nave au fost atacate în mod misterios, drone doborâte și petroliere confiscate.

„În ultimii doi ani, Iranul a confiscat ilegal cel puțin cinci nave comerciale care navigau în Orientul Mijlociu”, a spus Marina SUA.

Evenimentul are loc după ce SUA, Regatul Unit și Uniunea Europeană au înăsprit luni sancțiunile împotriva Corpului Gărzilor Revoluționare din Iran, invocând presupuse încălcări ale drepturilor omului de către Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel