Iranul a defilat la Teheran cu o nouă rachetă și o nouă dronă kamikaze - FOTO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol mai multe despre noile arme cu care Iranul a defilat.

Iranul a prezentat sâmbătă o nouă rachetă balistică şi o nouă dronă de atac kamikaze, cu ocazia unei parade militare, potrivit presei de stat, într-un context de tensiuni regionale în creştere, transmite AFP.

Noua rachetă Jihad cu propergol solid a fost concepută şi fabricată de aripa aerospaţială a Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii islamice, şi are o rază de acţiune de 1.000 km, a indicat agenţia de presă IRNA.
Foto: Agerpres

Drona Shahed-136B este o versiune îmbunătăţită a Shahed-136, cu noi funcţionalităţi şi o rază de acţiune de peste 4.000 km, tot potrivit IRNA.

Guvernele occidentale acuză Iranul că furnizează drone şi rachete Rusiei pentru necesităţile războiului contra Ucrainei, ceea ce însă Teheranul neagă.

CITEȘTE ȘI: Putin a primit rachete balistice din Iran. Bogdan Chirieac: Războiul din Ucraina se va intensifica enorm

Foto: Agerpres

Defilare anuală la Teheran

Noul preşedinte iranian Masud Pezeshkian a asistat la defilarea anuală de la Teheran, care comemorează războiul din 1980-1988 cu Irakul lui Saddam Hussein.

„Astăzi, capacităţile noastre defensive şi de descurajare sunt atât de dezvoltate, încât nici măcar demonii nu s-ar gândi la o agresiune împotriva Iranului nostru drag”, a afirmat el.

„Prin unitatea şi coeziunea ţărilor musulmane, îl putem pune la locul său pe uzurpatorul sângeros şi genocidar care este Israelul, care nu are milă de nimeni, nici de femei, nici de copii, nici de tineri, nici de bătrâni”, a declarat preşedintele iranian.
Foto: Agerpres

În Orientul Mijlociu tensiunile s-au acutizat în ultimele zile, când loviturile aeriene israeliene s-au deplasat spre nord, la frontiera cu Libanul, unde trupe israeliene luptă cu Hezbollahul libanez, susţinut de Iran. Hezbollah a anunţat moartea a doi comandanţi de-ai săi şi a încă 14 membri în atacul aerian israelian de vineri în suburbia sudică a capitalei libaneze Beirut.

Atacul israelian a făcut 31 de morţi, inclusiv trei copii, şi 68 de răniţi, a anunţat sâmbătă ministrul libanez al Sănătăţii, Firass Abiad, conform Agerpres.

Foto: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel