Iranul ameninţă Israelul cu o 'acţiune preventivă' iminentă

foto: Freepik
foto: Freepik

Iranul a avertizat luni despre o posibilă 'acţiune preventivă' împotriva Israelului 'în următoarele ore', în timp ce armata israeliană se pregăteşte să lanseze o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, transmite AFP. 

Teheranul a avertizat în mod repetat că o invazie la sol a Fâşiei Gaza ar genera un răspuns pe alte fronturi, stârnind temeri în legătură cu o conflagraţie regională. 'Posibilitatea unei acţiuni preventive a axei rezistenţei este aşteptată în următoarele ore', a declarat ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian pentru televiziunea de stat, făcând referire la întâlnirea sa cu liderul Hezbollah Hassan Nasrallah, sâmbătă.

Luni, Amir-Abdollahian a afirmat că această 'axă a rezistenţei', denumire informală pentru state şi organizaţii inamice Israelului, nu va permite statului evreu 'să facă ceea ce vrea în Gaza'. Tot luni, preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat că timpul se scurge pentru a ajunge la o soluţie politică şi a avertizat împotriva extinderii războiului dintre Israel şi Hamas spre alte fronturi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel