Iranul ar transfera sute de racheta balistice către Rusia. SUA avertizează cu privire la „o escaladare dramatică”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Orice transfer iranian de rachete balistice în Rusia ar marca o escaladare bruscă a războiului din Ucraina, transmit Statele Unite ale Americii.

„Am avertizat cu privire la aprofundarea parteneriatului de securitate dintre Rusia și Iran încă de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și suntem alarmați de aceste rapoarte”, a declarat aseară purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Sean Savett, citat de Sky News.

„Orice transfer de rachete balistice iraniene către Rusia ar reprezenta o escaladare dramatică a sprijinului Iranului pentru războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a transmis acesta.

El nu a confirmat dacă SUA au verificat că un astfel de transfer a avut loc - deși rapoartele publicate ieri în Wall Street Journal citau înalți oficiali spunând că rachetele iraniene au fost livrate forțelor Moscovei.

Rapoartele din august sugerau că Rusia se aștepta la livrarea iminentă a sute de rachete balistice cu rază apropiată Fath-360 - și că personalul militar rus era instruit în interiorul Iranului cu privire la modul de utilizare a acestora.

Iranul neagă informațiile

Delegația ONU a Iranului a declarat ieri:

„Iranul consideră că acordarea de asistență militară părților implicate în conflict – ceea ce duce la creșterea victimelor umane, distrugerea infrastructurii și îndepărtarea de la negocierile de încetare a focului – este inumană”, au trannsmis reprezentanții Teheranului.

„Astfel, Iranul nu numai că se abține de la a se angaja în astfel de acțiuni, dar solicită și altor țări să înceteze furnizarea de arme către părțile implicate în conflict”, au mai spus aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel