Iranul confirmă. Au fost lansate 200 de rachete asupra Israelului

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Iranul a lansat 200 de rachete în atacul de marți asupra Israelului, mai puține față de atacul precedent, din aprilie.

Citește și: Iranul a atacat Israelul. Noul ambasador al Israelului la București, Lior Ben Dor, explică miza și cum va răspunde statul evreu

Iranul a lansat 200 de rachete împotriva Israelului în atacul său de marți seară, a anunțat televiziunea de stat iraniană, scrie AFP.

La rândul său, armata israeliană afirmase anterior că Iranul a tras în jur de 180 de rachete în direcția teritoriului său și că majoritatea au fost interceptate.

La Washington, Departamentul american al Apărării a estimat că Iranul a lansat marți de două ori mai multe rachete asupra Israelului decât în cursul precedentului său atac din aprilie.

Potrivit primelor informații de care dispune Pentagonul, ”Israelul a fost în măsură să intercepteze majoritatea rachetelor” care au pătruns pe teritoriul său, a adăugat el, menționând că navele americane au tras în jur de zece rachete interceptoare în sprijinul Israelului.

”Au fost pagube minime la sol”, a adăugat generalul.

Citește și: Atacul Iranului asupra Israelului a crescut imediat prețul petrolului. Cel mai mare pericol

În aprilie, Iranul a răspuns cu circa 350 de drone și rachete

Pe 13 aprilie, ca ripostă la un atac sângeros imputat Israelului asupra consulatului iranian la Damasc, Iranul a tras asupra Israelului circa 350 de drone explozive și rachete, primul atac direct de acest gen, în care a fost rănită o persoană din comunitatea beduină.

Majoritatea rachetelor au fost interceptate de Israel cu ajutorul unor țări străine, în special Statele Unite.

Iranul a anunțat că a efectuat atacul de marți ca răspuns la asasinarea liderilor Hamas, Ismail Haniyeh, și Hezbollah, Hassan Nasrallah. 

Netanyahu, reacție după atac: Va plăti prețul pentru asta

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat marți seară că Iranul ”a comis o greșeală gravă” atacând țara sa și că ”va plăti prețul pentru asta”, Israelul fiind hotărât ”să-i tragă la răspundere pe inamicii săi”, notează AFP.

”Iranul a făcut o greșeală gravă în seara asta și va plăti prețul pentru asta”, a declarat Netanyahu într-un mesaj video.

”Regimul iranian nu înțelege hotărârea noastră de a ne apăra și de a-i trage la răspundere pe inamicii noștri”, a adăugat el. ”Sunt oameni la Teheran care nu înțeleg asta. O vor înțelege. Ne vom ține de ceea ce ne-am stabilit: îl atacăm pe cel care ne atacă”, a amenințat Netanyahu, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel