Iranul confirmă întâlnirea dintre liderul Hamas, Ismail Haniyeh și ayatollahul Ali Khamenei 

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, s-a întâlnit cu liderul grupării palestiniene Hamas, susținut de Teheran, Ismail Haniyeh, la Teheran, a informat duminică presa de stat iraniană, la o zi după ce un oficial Hamas a declarat că a avut o întâlnire în ultimele zile.

Presa de stat iraniană a declarat că Haniyeh, care își schimbă reședința între Qatar și Turcia din 2019, „l-a informat pe Khamenei despre cele mai recente evoluții din Fâșia Gaza și crimele regimului sionist din Gaza, precum și despre evoluțiile din Cisiordania”.

Republica Islamică Iran spune că sprijină Hamas, dar nu a jucat niciun rol în atacul surpriză al militanților asupra Israelului luna trecută.

„Ayatollahul Khamenei a lăudat fermitatea și rezistența poporului din Gaza și și-a exprimat un puternic regret pentru crimele regimului sionist, susținut direct de Washington și de unele țări occidentale”, a declarat televiziunea de stat din Iran, conform Reuters. 

Fără să precizeze când a avut loc întâlnirea, agenția de presă iraniană Tasnim a declarat că principala autoritate a țării, Khamenei, „a subliniat politica consecventă a Teheranului de sprijinire a forțelor de rezistență palestiniene împotriva ocupanților sionişti”.

Organizația clericală a Iranului a avertizat Israelul, pe care refuză să-l recunoască, despre „consecințele grele” dacă atacurile continuă asupra Fâșiei Gaza.

Ayatollahul Ali Khamenei, activ pe rețelele de socializare

Cel mai înalt lider religios al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a publicat un mesaj pe X (fostul Twitter) în ebraică la primele ore ale zilei de vineri, în care spune că Israelul îşi minte cetăţenii cu privire la evoluţia conflictului cu organizaţia islamistă Hamas şi dă asigurări că statul israelian va fi "distrus în câteva zile fără ajutorul Statelor Unite", transmite EFE.

"Entitatea sionistă (Israelul - n.r.) vă minte şi, de asemenea, minte atunci când le-a transmis palestinienilor îngrijorarea pentru prizonierii săi. Dar îi distruge şi pe ei cu bombardamentele pe care le face", spune Khamenei în mesajul preluat de ziarul israelian Haaretz și citat de Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel