Iranul respinge acuzaţiile SUA potrivit cărora ar fi lovit un cargou care transporta substanţe chimice în Oceanul Indian - Reuters

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @tawatchai07
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @tawatchai07

Iran a respins luni afirmația SUA potrivit căreia o dronă lansată din Iran ar fi lovit un cargou care transporta substanţe chimice în Oceanul Indian, transmite Reuters. 

Pentagonul a declarat în weekend că nava Chem Pluto, cu pavilion din Liberia, deținută de o companie japoneză și operată de o companie din Olanda, a fost lovită la 200 de mile marine de coasta Indiei.

"Aceste acuzaţii repetitive sunt respinse drept nefondate", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Iranului, Nasser Kanaani, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că SUA ar trebui în schimb trasă la răspundere pentru rolul său în războiul dintre Israel și Gaza.

Marina iraniană a primit, potrivit informațiilor transmise de media de stat, duminică, rachete de croazieră cu o rază de acțiune de 1.000 km (621 de mile), precum și elicoptere de recunoaștere, în contextul atacurilor tot mai frecvente asupra coridoarelor de transport pe fondul războiului dintre Israel şi Hamas din Fâşia Gaza, potrivit Reuters. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel