Iranul și ”complicii săi”, avertizați să înceteze acțiunile ”destabilizatoare”

FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock

Șefa diplomației franceze, Catherine Colonna, a lansat un apel omologului său iranian, cerând ”Iranului și complicilor săi” să înceteze ”acțiunile lor destabilizatoare”.

Catherine Colonna, șefa diplomației franceze, a lansat un apel sâmbătă omologului său iranian Hossein Amir-Abdollahian într-o convorbire telefonică, cerând ”Iranului și complicilor săi” să înceteze ”imediat” ”acțiunile lor destabilizatoare”, informează AFP, scrie Agerpres.

Colonna a declarat că ”a transmis un mesaj foarte clar: riscul unui conflict regional nu a fost niciodată atât de mare; Iranul și complicii săi trebuie să înceteze imediat acțiunile lor destabilizatoare. Nimeni nu va câștiga de pe urma unei escaladări”, potrivit unui mesaj postat de ea pe platforma  X (fosta rețea de socializare Twitter).

Iranul este acuzat că joacă un rol esenţial în turbulențele din Orientul Mijlociu, potrivit AFP.

Teheranul a înfiinţat o ”axă de rezistență” ostilă Israelului, inamicul său declarat, sprijinindu-se pe forțele aliate din regiune, între care mișcarea Hezbollah din Liban, grupări armate din Irak și Siria și rebelii houthi din Yemen.

Rebelii houthi, pirații moderni din Marea Roșie

Rebelii houthi din Yemen, de la începutul conflictului între Israel și Hamasul palestinian în octombrie, comit atacuri în Marea Roșie, perturbând puternic comerțul internațional.

Mișcarea șiită Hezbollah a declarat sâmbătă că a tras zeci de rachete spre o bază militară din nordul Israelului, prezentând acest atac drept prima sa ripostă la eliminarea nr.2 al Hamas, Saleh al-Arouri, marți seara, în bastionul său de lângă Beirut.

Armata israeliană, care nu și-a asumat responsabilitatea pentru această primă lovitură, pe care Libanul, Hamas și un oficial american i-au atribuit-o, a declarat, la rândul său, că sirenele de alarmă în caz de atac cu rachete au fost activate în orașele din nordul țării.

De altfel, aceasta a informat sâmbătă dimineață despre circa 40 de tiruri cu rachete spre regiunea Meron dinspre Libanul vecin, adăugând într-un comunicat că forțele sale au lovit, ca ripostă, o celulă responsabilă de unele dintre aceste tiruri.

Citește și: Josep Borrell, semnal de alarmă în Orientul Mijlociu: Libanul nu trebuie ”atras într-un conflict regional. Nimeni nu va câștiga”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel