Iranul spune că grupările palestiniene și libaneze așteaptă „cu degetul pe trăgaci” ofensiva terestră a Israelului în Gaza

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul iranian de externe a avertizat vineri că militanții libanezi și palestinieni stau cu „degetul pe trăgaci” în așteptarea unei ofensive terestre israeliene în Fâșia Gaza condusă de Hamas.

Iranul sprijină Hamas, al cărui atac sângeros în interiorul Israelului din 7 octombrie a declanșat represalii majore. În plus, are o relație strânsă cu Hezbollah, miliția șiită libaneză care bombardează frecvent în Israelul, potrivit Fance 24.

„Ceea ce am auzit de la ei și din planurile pe care le au - au degetul pe trăgaci”, a spus ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian despre militanții libanezi și palestinieni pe care i-a întâlnit.

Vorbind la Radioul Public Național al Națiunilor Unite, unde a participat la o sesiune a Adunării Generale despre criză, Amir-Abdollahian a spus că acțiunile militanților vor fi „mult mai puternice și mai profunde decât ceea ce ați fost martori”.

„Prin urmare, cred că, dacă această situație continuă și femei, copii și civili sunt încă uciși în Gaza și Cisiordania, orice va fi posibil”, a spus el.

Amir-Abdollahian a insistat, însă, că militanții vor decide singuri, mai degrabă decât la ordinul Iranului.

„Nu vrem ca acest conflict să se extindă”, a spus el.

Remarcile sale au venit după ce președintele american Joe Biden a ordonat lovituri aeriene asupra a două locuri din Siria despre care se spune că ar fi folosite de Gărzile Revoluționare de elită din Iran.

Pentagonul a spus că acestea sunt o răzbunare măsurată după atacurile milițiilor susținute de Iran în Irak și Siria, care au dus la moartea unui contractant cetățean american din cauza unui incident cardiac și rănirea a 21 de militari americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel