Irina Begu s-a oprit în turul al treilea la Roland Garros

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Irina Begu a pierdut meciul de calificare în optimile de finală de la Roland Garros. Ana Bogdan va avea, astăzi, meci dificil împotriva Elinei Svitolina.

Irina Begu, locul 127 WTA, a fost eliminată sâmbătă în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a pierdut în fața franțuzoaicei Varvara Gracheva (locul 88 WTA), scor 5-7, 3-6.

Gracheva s-a impus după o partidă de o oră și 35 de minute, ea neavând vreun as (3 reușiți de Begu) și comițând o singură dublă greșeală (două făcute de româncă). Una dintre cele două ”duble”  a fost în primul set, la a patra minge de set a franțuzoaicei.

Cel mai bun rezultat al româncei la Openul Franței este atingerea optimilor de finală (2016, 2022). Anul trecut Begu s-a oprit în turul al treilea. A fost cea de-a doua întâlnire directă între Gracheva și Begu, prima pe zgură. Cele două sportive s-au duelat în 2020 la Ostrava, pe hard. Românca s-a impus atunci cu 6-7, 6-2, 6-1.

În optimi, Gracheva o va avea ca adversară pe învingătoarea din partida care le opune pe rusoaica Mirra Andreeva (38 WTA) și americanca Peyton Stearns (62 WTA), scrie Agerpres.

Ana Bogdan încearcă să ajungă în ”optimi”

Tot sâmbătă, Ana Bogdan (locul 64 WTA) se va confrunta cu Elina Svitolina (Ucraina, locul 19 WTA), favorita numărul 15. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în aprilie, la Billie jean King Cup, meci câștigat de româncă.

Învingătoarea va juca în ”optimi” cu Elena Rîbakina (Kazahstan, locul 4 WTA).

Vremea nefavorabilă dă bătăi de cap organizatorilor, care trebuie să ”înghesuie” toate meciurile rămase din turul al treilea pe cele două terenuri acoperite, arenele Suzanne Lenglen și Philippe Chatrier, singurele pe care s-a jucat în timpul ploilor de la Paris.

În acest context, partida Ana Bogdan - Elina Svitolina va întârzia destul de mult, după toate probabilităţile. Inițial meciul era programat pe terenul 14, după o partidă de pe tabloul masculin, Alex De Minaur și Jan-Lennard Struff, joc întrerupt de ploaie la 1-1, la seturi, și 2-0 pentru Struff.

Citește și: Monica Niculescu, în turul doi la Roland Garros, în proba de dublu. Begu rămâne doar pe tabloul de simplu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel