Irina Begu și Jaqueline Cristian, calificare în turul secund al WTA 1.000 Beijing

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Irina Begu și Jaqueline Cristian s-au calificat în turul al doilea la WTA 1.000 Beijing, în timp ce Gabriela Ruse, venită din calificări, s-a oprit în actul secund.

Irina Begu a debutat cu dreptul la turneul WTA 1.000 de la Beijing, dotat cu premii totale de 8.995.610 dolari, reușind să o învingă în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-1, pe chinezoaica Ye-Xin Ma, într-o partidă disputată joi.

Begu (34 ani, locul 103 mondial) și-a asigurat un cec în valoare de 34.500 de dolari și 35 de puncte WTA după această victorie, pe care a obținut-o după o oră și 54 de minute de joc.

Reprezentanta României o va avea ca adversară în meciul următor pe rusoaica Mirra Andreeva, cap de serie numărul 17, calificată direct în turul secund.

Jacqueline Cristian s-a calificat, de asemenea, în turul secund al turneului de la Beijing, după ce a învins-o în două seturi, 6-1, 7-6 (5), pe unguroaica Anna Bondar.

Cristian (26 ani, locul 80 WTA) și-a asigurat un cec în valoare de 34.500 de dolari și 35 de puncte WTA după acest succes, iar în meciul următor o va înfrunta pe cehoaica Barbora Krejicikova, favorita numărul 7, calificată direct în turul secund.

În schimb, cealaltă reprezentantă a țării noastre care a evoluat joi la Beijing, Gabriela Ruse (25 ani, locul 93 WTA), venită din calificări, a fost învinsă în două seturi, 6-4, 7-6 (6), de chinezoaica Sijia Wei (20 ani, locul 140 WTA). Ruse a primit 23.250 de dolari și 40 de puncte WTA pentru participarea la această probă, notează Agerpres.

Ana Bogdan (locul 120 WTA) a pierdut în primul tur în fața americancei Sofia Kenin (locul 168 WTA), în două seturi, 5-7, 2-6.

Trei românce au confirmat prezența la Transylvania Open

Ana Bogdan, finalista din 2024 a turneului Transylvania Open WTA 250, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, trei dintre cele mai valoroase jucătoare de tenis ale României, și-au confirmat prezența la Transylvania Open 2025, care se va desfășura între 1 și 9 februarie la Cluj-Napoca. 

”Urmează o ediție aniversară TO 2025, specială pentru noi, a V-a ediție, și pentru asta vom avea o serie de surprize pregătite. Prima ar fi că anul acesta aducem și bilete Half-Day, pentru cei care nu pot fi prezenți toată ziua la turneu, dar care doresc să se bucure de meciurile din sesiunea de seară.

Pe celelalte le veți descoperi treptat, pe măsură ce ne apropiem de turneu. Ne-am gândit la experiențe interesante pentru fanii tenisului, dar și pentru cei care testează pentru prima dată atmosfera unui turneu.

Îi așteptăm pe toți, fani sau doar curioși să descopere spectacolul tenisului, la BT Arena, să trăim împreună, din nou, magia tenisului, în inima Transilvaniei”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al competiției.

Turneul Transylvania Open WTA 250, devenit emblematic pentru tenisul din România, este organizat în baza unei licențe permanente achiziționate anul acesta de la Palermo Ladies Open, și continuă să promoveze România ca destinație a tenisului de nivel mondial.

Deși este un turneu tânăr, acesta a fost votat de către jucătoare, doi ani consecutivi, în 2022 și 2023, drept cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel