Irina Margareta Nistor, criticul român de film, a fost la „Chefi la cuțite”, unde a gătit o omletă după o rețetă franțuzească.
Publicitate
Celebrul critic de film Irina Margareta Nistor a participat la „Chefi la cuțite”, în sezonul 9, unde a pregătit o farfurie ca în filme.
Aceasta a gătit o omletă Napoleon, rețetă franțuzească, iar pe fiecare farfurie chefii au avut scrisă inițiala proprie din icre de manciuria și mazăre în wasabi.
„Să nu uităm că în filmul Floarea Soarelui cu Mastroianni și Sophia Loren, fac o omletă din 24 de ouă, deci câte ore are ziua și câte trepte sunt la Cannes”, a povestit aceasta în fața juriului.
„Cred că cel mai tare film despre bucătărie este Soția, amantul, bucătarul și eu. Ăla este senzațional”, a replicat chef Florin Dumitrescu.
Criticul de film a relatat cum în vremea regimului comunist aceasta dubla filme care erau interzise de regim, iar în subsolul hotelului Continental din Capitală se vizionau pelicule la care aveau acces doar puțin oameni. Mai târziu, a explicat Irina Margareta Nistor, a aflat că în toate țările blocului comunist practica era una similară.
„Am dublat vreo 3000 de filme în 5 ani”, a dezvăluit aceasta. „Îmi place să intru de-adevăratelea în filme și în această seară am intrat în filmul vostru și vă mulțumesc”.
Criticul de film le-a oferit chefilor cadou un creion, asemenea celor folosite de mama și bunica sa când scriau rețete în caietele lăsate moștenire cinefilei. Aceasta s-a arătat surprinsă de cuțitul primit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu