Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat, vrea ieșirea Austriei din Schengen după refuzul pentru România

PNL
PNL

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, are o propunere privind poziția Austriei care vizează România în Schengen.

„Austria să iasă din Schengen!

În privința aderării României la Schengen, așa cum au declarat și colegii mei din Guvern, problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. Țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru aderare și are rapoarte tehnice pozitive.

Mai mult, conform Frontex, migrația ilegală a scăzut în România. Toate cifrele și argumentele sunt de partea noastră, iar toate statele membre ne susțin în ceea ce privește aderarea țării noastre la Schengen, mai puțin Austria.

 

Dreptatea este de partea României! Iar dacă Austria are aceste probleme până la urmă, de securizare a propriilor frontiere, atunci poate cea mai bună soluție este să iasă din Schengen. Susțin ieșirea Austriei din Schengen. Ar fi cea mai bună cale de reducere a migrației ilegale către Austria! Și cred că și politic, o astfel de ideea l-ar ajuta pe cancelar în încercarea de a recupera din electorat...”, a spus Irinel Ionel Scrioşteanu (PNL).

 

VEZI ȘI:

 

 

Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a reafirmat miercuri, la postul public de radio ORF, hotărârea ţării sale de a se opune prin veto aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, din cauza creşterii migraţiei ilegale anul acesta, transmite agenţia EFE.

Potrivit ministrului austriac, veto-ul ţării sale este un apel de urgenţă către Comisia Europeană pentru a lua măsuri care să conducă la un control mai eficient al frontierelor externe ale UE în vederea frânării intrărilor ilegale ale migranţilor pe teritoriul blocului comunitar, în special pe ruta balcanică.

Cele peste 100.000 de cereri de azil înregistrate anul acesta în Austria justifică decizia luată de guvernul de la Viena, a indicat ministrul Gerhard Karner.

Potrivit acestuia, circa 40% dintre migranţii care sosesc în Austria ajung în această ţară după ce au sosit iniţial cu avionul în Serbia, iar alţi circa 40% traversează terestru România, Bulgaria, Serbia sau Ungaria.

Ministrul Gerhard Karner a reafirmat că aproximativ trei sferturi dintre solicitanţii de azil ajunşi în Austria nu au fost înregistraţi anterior în vreo altă ţară membră a UE prin care au trecut.

Referindu-se la desfăşurarea reuniunii de joi a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), ministrul austriac a spus că mai întâi va fi votată aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, faţă de care Austria nu se opune, iar apoi va fi discutată aderarea României şi a Bulgariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel