Irlanda nu și-a rezolvat problema cu apa potabilă care poate îmbolnăvi oamenii. CJUE a dat dreptate Comisiei Europene

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Irlanda nu a reușit să rezolve problema privind calitatea apei sale potabile, a decis joi Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), dând dreptate Comisiei Europene, care a depus o plângere pe această temă la sfârșitul anului 2021.

Curtea a confirmat opinia Comisiei potrivit căreia Irlanda nu a făcut suficiente eforturi pentru a reduce nivelul de trihalometani (THM) din apa potabilă. THM-urile se găsesc în sistemele de tratare a apei care utilizează clor pentru a elimina bacteriile și pot dăuna oamenilor și mediului.

"Curtea declară că Irlanda nu și-a îndeplinit obligațiile care îi revin în temeiul articolului 4 din Directiva 98/83 (privind apa potabilă)", a declarat Curtea într-o declarație, adăugând că Irlanda trebuie să plătească cheltuielile de judecată, potrivit Reuters.

Directiva respectivă impune statelor membre să se asigure că apa destinată consumului uman este sănătoasă și curată. Curtea a declarat că Irlanda nu a luat măsuri "cât mai curând posibil" pentru a restabili calitatea apei destinate consumului uman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel