Irlanda, prima ţară din lume care va interzice fumatul în maşini

fumat masina
fumat masina

Irlanda ar putea deveni prima ţară din lume care va interzice fumatul în maşină, conform unor proiecte ale guvernului irlandez, relatează site-ul O revizuire a politicii fumatului, condusă de Dr. James Reilly. Ministrul Sănătăţii  din  Irlanda, este în favoarea reglementării acestui obicei, conform Irish Times.

Oficialii examinează două opţiuni: prima este de a interzice fumatul în maşini unde se află copii sub vârsa de 16 ani, iar cea de-a doua ar putea fi o interdicţe totală, în cazul în care prohibiţia limitată este dificilă.

Irlanda a fost prima ţară din lume care a interzis fumatul în baruri şi în localuri. Fumatul în taxi, în dube sau în maşini de serviciu a fost de asemenea interzis, deoarece sunt considerate spaţii de lucru.

Conor Faughnan, purtător de cuvânt al Irish Roadwatch, a afirmat că, logic, “următorul pas ar fi interzicerea fumatului în locuinţe”.

Norma Cronin, purtător de cuvânt al Societăţii Irlandeze împotriva Cancerului, a spus că, „spre deosebire de părinţii lor care pot alege dacă să se afle într-un mediu viciat sau nu, copiii au parte de puţine posibilităţi de a alege şi nu pot părăsi o maşină în care se află fum de ţigară, chiar daca vor asta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel