Privatizarea Hidroelectrica ”rămâne în picioare” din punct de vedere tehnic, intrarea în insolvență fiind doar o procedură judiciară, a declarat, marți, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar.
"Reorganizarea este o procedură judiciară. Ca urmare, din punct de vedere tehnic răspunsul meu este că este o procedură fezabilă (privatizarea, n.r.). Ce se poate răspunde va răspunde şeful Consiliului de Administratie al Hidroelectrica, Remus Vulpescu. Din punct de vedere tehnic privatizarea rămâne în picioare", a afirmat Isar în cadrul unei conferințe pe tema M&A Outlook.
Calendarul privatizărilor va fi continuat, însă Guvernul încearcă să îmbunătăţească poziţia companiilor pe piaţă, a mai adăugat Isar.
"Vom continua privatizările şi alte structuri de corporate finance. Suntem în discuţii continue cu consorţiile care au fost selectate, nu am schimbat consorţiile. Statul nu urmăreşte câteva zeci de milioane de euro pe care le-ar putea obţine din privatizarea acestor companii, pentru că statul are nevoie de mai mult decât de câteva zeci de milioane. Nu vom repeta greşelile de anul trecut, de genul Petrom sau Transelectrica. Banii trebuie să rămână în companii", a adăugat Isar.
Cel mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica SA, a depus în 15 iunie, la Tribunalul Bucureşti, o cerere prin care solicită intrarea în insolvenţă. Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie miercuri cererea formulată de Hidroelectrica SA de intrare în insolvenţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu