Isărescu, mesaj clar pentru Guvernul Ciolacu: Mediul privat nu trebuie cocoșat cu multe impozite / video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a transmis un mesaj clar în ceea ce privește impozitarea mediului de afaceri.

Mugur Isărescu a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, de impozitarea mediului de afaceri de Guvernul Ciolacu.

„Considerați în acest moment că din mediul de afaceri ar trebui să se ia cei mai mulți bani?“, a fost întrebat Mugur Isărescu.

„Nu, mediul de afaceri nu trebuie cocoșat cu multe impozite, dar trebuie să plătească toată lumea impozite. Privilegiile ăstea fiscale sunt cu un scop bine țintit, dar sunt pentru 1-5 ani, însă când depășești 10-15 ani nu mai sunt privilegii, ci devin rente care distorsionează piața și creează și probleme în ceea ce privește solidaritatea și coeziunea.

CITEȘTE ȘI        -      BREAKING NEWS  Isărescu (BNR), precizări importante despre creșterea taxelor și impozitelor: Poate am folosit o terminologie ușor prea tehnică! / video

Acum înțeleg că unii vor chiar rente viagere. Nu merge! Apropo de mediul fiscal, nu e vorba să-i împovărăm prea mult, dar - să mă exprim așa, cum s-a exprimat fostul premier Theodor Stolojan - treptat, treptat, trebuie să renunțăm la ele. Se negociază greu, însă, pentru că fiecare are electoratul său. Nu spun că se va negocia ușor. Theodor Stolojan a spus în 1992: Negociem până cădem sub masă! Așa a fost. A negociat până a găsit o soluție. Așa și acum. Trebuie negociat și găsită o soluție pentru cea mai bună direcție pentru țară“, a spus Mugur Isărescu.

CITEȘTE ȘI       -        Primul lider liberal care cere ieșirea PNL de la guvernare din cauza măsurilor fiscale propuse de PSD!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel