Elevii din judeţul Caraş-Severin vor fi transportaţi în siguranţă la unităţile de învăţământ, odată cu începerea noului an şcolar, însă este nevoie de o suplimentare a numărului de microbuze.
'Instituţia Prefectului - Judeţul Caraş-Severin va face o situaţie centralizată, împreună cu unităţile administrativ-teritoriale, directorii de unităţi şcolare, Inspectoratul Şcolar, acolo unde este necesar ca aceste microbuze să fie schimbate sau, pe alte trasee, să introducem microbuze noi. Ar mai fi nevoie de microbuze, de 16+1 locuri, însă sunt anumite situaţii unde avem nevoie de microbuze de 28+2 locuri, întrucât acestea din urmă fac şi două sau trei ture, ceea ce poate duce la decalarea, astfel, a orarului copiilor la şcoală, pentru a putea ajunge la clase cu ei', a declarat, miercuri, consilierul pe probleme de transport din ISJ Caraş-Severin, Sorin Savu.
Din punct de vedere tehnic, microbuzele au o anumită vechime, având în vedere că primele au fost aduse în judeţul Caraş-Severin în anul 2006. Multe dintre ele sunt în stare de funcţionare, dar din cauza infrastructurii rutiere, unele au ieşit din uz, pentru că microbuzele respective nu mai prezintă siguranţă în transportul elevilor şi, în consecinţă, nu mai deţin autorizaţie.
'Avem şi drumuri foarte bune, dar şi mai puţin bune, iar microbuzele care nu corespund nu au mai primit ITP-ul. S-a rezolvat transportul elevilor prin transferul de la alte unităţi care aveau un excedent în numărul microbuzelor, deci copiii vor merge 100% în siguranţă. N-au fost multe cazuri. Au fost vreo şase, toate rezolvate în momentul de faţă, aşa încât copiii vor merge în siguranţă la şcoală, odată cu începutul anului şcolar', a subliniat Sorin Savu. În prezent, în Caraş-Severin sunt 99 de microbuze şcolare funcţionale, din care doar două sunt de 28+2 locuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu