Israel aruncă pliante în nordul Fâșiei Gaza / Ce li se recomandă celor peste un milion de locuitori / video

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Israelul a aruncat pliante peste nordul Fâșiei Gaza prin care le ordonă celor peste un milion de oameni să „evacueze imediat casele” și să fugă spre sud, înaintea unei temute ofensive terestre israeliene care vizează eradicarea grupării teroriste Hamas.

Ordinul a stârnit o panică larg răspândită în rândul civililor care au deja dificultăți în urma atacurilor aeriene israeliene și a blocadei, în timp ce ONU a numit o astfel de evacuare „imposibilă”, spunând că va transforma o tragedie în calamitate, conform Daily Mail.

Ministrul sănătății din Palestina a avertizat, de asemenea, că Gaza se confruntă cu o catastrofă umanitară și de sănătate și a îndemnat toate țările și grupările pentru drepturile omului să ajute la intrarea imediată a ajutorului medical și de urgență în enclavă.

Între timp, șeful Ligii Arabe, Ahmed Abul Gheit, a calificat ordinul israelian drept „transfer forțat”, despre care a spus că constituie o „crimă”, în timp ce secretarul general al organismului panarab, într-o scrisoare trimisă șefului ONU, Antonio Guterres, a acuzat Israelul că efectuează „un act atroce de răzbunare... pedepsirea civililor neputincioși din Gaza”.

Acțiunea are loc în momentul în care Hamas a susținut că cel puțin 13 ostatici israelieni și străini deținuți în nordul Gazei au fost uciși în atacurile aeriene israeliene din ultimele 24 de ore și înainte ca agenții Hamas să tragă sute de rachete spre Israel.

„Treisprezece prizonieri... inclusiv străini” au fost uciși în cinci locații vizate de avioanele de luptă israeliene, a anunțat vineri aripa armată a Hamas. Israelul a respins afirmațiile drept „minciuni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel