Israelul susține că doi jurnalişti Al-Jazeera uciși în Fâşia Gaza erau 'agenţi terorişti'

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Armata israeliană a declarat miercuri că doi jurnalişti Al-Jazeera ucişi duminică în una dintre loviturile sale în Fâşia Gaza erau 'agenţi terorişti' afiliaţi mişcării islamiste palestiniene Hamas şi aliatului său Jihadul Islamic, relatează joi AFP. 

Hamza Dahdouh şi Moustafa Thuraya, care lucraseră ca videojurnalişti pentru mai multe mass-media internaţionale, inclusiv AFP, au fost ucişi duminică într-o lovitură asupra maşinii lor în sudul teritoriului palestinian, în timp ce se aflau în misiune pentru postul de televiziune din Qatar.

'Înainte de lovitură, cei doi pilotau drone care reprezentau o ameninţare iminentă pentru trupele israeliene', a spus armata într-un comunicat. Întrebată de AFP despre tipul de drone folosite şi natura acestei ameninţări, armata israeliană a răspuns miercuri seara că examinează aceste aspecte.

'Hamza Dahdouh şi Moustafa Thuraya (au fost) identificaţi ca agenţi terorişti în Gaza', a acuzat armata israeliană. 'Informaţiile militare au confirmat că cei doi erau membri ai organizaţiilor teroriste cu sediul în Gaza şi implicaţi activ în atacuri împotriva forţelor israeliene', a mai spus armata. Ucişi într-un atac care a vizat maşina lor în sudul teritoriului palestinian, cei doi bărbaţi se aflau în misiune pentru Al-Jazeera. Potrivit martorilor, maşina lor a fost lovită de două rachete pe o stradă din Rafah.

Un al treilea jurnalist şi şoferul au fost răniţi. Moustafa Thuraya, în vârstă de 30 de ani, colabora cu AFP din 2019 ca videojurnalist independent, precum şi cu alte mass-media internaţionale. Hamza Dahdouh este fiul lui Wael Dahdouh, şeful biroului Al-Jazeera din Fâşia Gaza şi membru al comunităţii jurnaliştilor palestinieni din Gaza. El şi-a pierdut soţia şi alţi doi copii într-o lovitură israeliană la sfârşitul lunii octombrie. Doi dintre nepoţii săi au fost, de asemenea, ucişi într-un bombardament israelian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel