Israel-Hamas. Nu există „nicio modalitate” de a rezolva conflictul fără un stat al Palestinei, susțin SUA

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Nu există „nicio modalitate” de a rezolva provocările pe termen lung ale Israelului în materie de securitate în regiune și provocările pe termen scurt ale reconstrucției Gazei fără înființarea unui stat palestinian, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, potrivit Reuters.

Vorbind la o conferință de presă, Miller a spus că Israelul are o oportunitate chiar acum, deoarece țările din regiune sunt gata să ofere Israelului asigurări de securitate.

„Nu există nicio modalitate de a rezolva provocările pe termen lung pentru a oferi securitate durabilă și nu există nicio modalitate de a rezolva provocările pe termen scurt ale reconstrucției Gaza și stabilirii guvernării în Gaza și asigurarea securității Gazei fără înființarea unui stat palestinian", a declarat Miller.

Liderii grupării islamiste palestiniene Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, nu doresc să părăsească enclava asediată, în pofida desfăşurării sporite de forţe israeliene.

"Este ori victorie, ori martiriu!", a declarat miercuri o sursă Hamas de la Beirut pentru dpa, adăugând că Gaza este pământul lor şi că sângele liderilor nu este mai valoros decât cel al poporului.

Depistarea liderilor Hamas în regiunea de coastă este unul dintre cele mai importante obiective de război ale armatei israeliene.

La peste 100 de zile de la începutul războiului în Gaza, în urma masacrului comis de comandourile Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului, soldat cu 1.200 de morţi, unii lideri ai Hamas se află în continuare în Fâşia Gaza.

Ministerul Sănătății din Gaza, care nu face diferența între luptători și civili în numărul total al victimelor, a declarat luni că numărul morților din campania militară a Israelului a crescut la cel puțin 24.100, iar alți peste 60.000 au fost răniți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel