Israel, noi lovituri împotriva Hezbollah. Vizat este sudul Libanului

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Armata Israeliană (IDF) a lansat noi atacuri împotriva grupării Hezbollah.

IDF, armata israeliană, a declarat că a lansat joi seara noi atacuri aeriene împotriva grupării libaneze Hezbollah în sudul Libanului, după ce înalți oficiali au respins un apel la o încetare a focului pentru 21 de zile adresat în special de Statele Unite și Franța, relatează AFP.

Armata israeliană ”efectuează în prezent lovituri asupra unor ținte teroriste ale Hezbollah în sudul Libanului”, a indicat armata într-un comunicat.

Ministrul de externe israelian, Israel Katz, a afirmat joi că nu va exista o încetare a focului cu mișcarea Hezbollah din Liban, după anunțarea unei propuneri franco-americane în acest sens, notează AFP.

”Nu va fi o încetare a focului în nord. Vom continua să luptăm împotriva organizației teroriste Hezbollah cu toate forțele noastre până la victorie și până la întoarcerea în deplină securitate a locuitorilor din nord la căminele lor”, a declarat Katz pe rețeaua X.



Statele Unite ale Americii, Uniunea Europeană, Canada, Australia, Japonia și mai multe țări europene și arabe au îndemnat miercuri la un ”armistițiu imediat de 21 de zile” în Liban, unde conflictul dintre Israel și Hezbollah amenință să cuprindă întreaga regiune, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă.

Zeci de mii de persoane au fost strămutate în Liban în ultimele zile

Ministrul de Interne al Libanului, Bassam Mawlawi, a afirmat că zeci de mii de persoane din țară au căutat refugiu în adăposturi de urgență după ce Israelul și-a reluat atacurile aeriene intense, relatează dpa, scrie Agerpres.

Astfel, în total, 70.100 de persoane strămutate sunt în prezent înregistrate în 533 de centre de urgență, a declarat, la Beirut, ministrul Bassam Mawlawi.

Numeroase școli au fost transformate în adăposturi de urgență. Există în continuare un număr mare de persoane strămutate care sosesc din sudul țării. Citește articolul complet aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel