Israel promite un atac „letal, precis și surprinzător” asupra Iranului

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Israelul a promis un atac „letal, precis și surprinzător” asupra Iranului, ca răspuns la un atac cu rachete iraniene din 1 octombrie, care a fost calificat drept „agresiv” dar inexact. Ministrul Apărării israelian, Yoav Gallant, a declarat că Iranul „nu va înțelege ce s-a întâmplat” în momentul ripostei, subliniind că întregul lanț de comandă israelian este pregătit pentru acest răspuns. Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că Iranul va suporta consecințele atacului. Niciun soldat sau civil israelian nu a fost rănit în atacul inițial.

Citește și: Criză politică în Austria: Nimeni nu vrea să guverneze cu extremiștii. România și Bulgaria așteaptă la poarta Schengen

Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, a declarat miercuri că răspunsul militar al Israelului la Iran „va fi letal, precis și, mai ales, surprinzător”. Această afirmație vine în urma unui atac al Iranului cu rachete asupra Israelului pe 1 octombrie, un atac calificat drept „agresiv” și care, potrivit oficialilor israelieni, „a eșuat din cauza inexactității rachetelor”.

„Nu vor înțelege ce s-a întâmplat și cum”, a promis Gallant, referindu-se la răspunsul militar iminent al Israelului, și a subliniat că „întregul lanț de comandă este aliniat și concentrat pe această problemă”.

Declarațiile au fost făcute în timpul unei vizite la Unitatea 9900 din cadrul Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), unitate responsabilă pentru colectarea informațiilor vizuale. În cadrul acestei vizite, Gallant a primit o prezentare detaliată a pregătirilor pentru recentele atacuri asupra Libanului, conform cotidianului israelian Ynet.

Referindu-se la atacul cu rachete iraniene, Gallant a precizat că Forțele Aeriene Israeliene nu au înregistrat pierderi, iar niciun soldat sau civil israelian nu a fost rănit, a raportat Times of Israel.

În urma atacului, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că Iranul va trebui să se confrunte cu „consecințe” pentru acțiunile sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel