Israelul a început să administreze a treia doză de vaccin anti-COVID-19 persoanelor peste 50 de ani

Israelul a început vineri să administreze a treia doză de vaccin anti-COVID-19 persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, după ce a decis în cursul nopţii să scadă vârsta minimă în speranţa reducerii numărului de cazuri de infectări cu varianta Delta de coronavirus, relatează AFP. 

Israelul a lansat în urmă cu două săptămâni o campanie pentru a permite persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani să li se administreze o a treia doză de vaccin, în principal de la laboratoarele Pfizer/BioNTech, deşi Agenţia americană pentru Medicamente (FDA), ale cărei recomandări sunt urmate de autorităţile israeliene, nu s-a pronunţat asupra acestei chestiuni.

În noaptea de joi spre vineri, premierul israelian Naftali Bennett a anunţat că vârsta minimă pentru primirea acestei doze de rapel a fost redusă la 50 de ani.

'Campania de vaccinare a populaţiei în vârstă de 60 de ani şi peste este un mare succes (...). Aceasta este o etapă importantă în lupta împotriva variantei Delta şi fac apel la toţi cei peste 50 de ani să se prezinte începând de mâine (vineri) dimineaţă pentru a se vaccina', a afirmat el într-un comunicat, precizând că această decizie a fost validată de un comitet de experţi. Peste 775.000 de israelieni au primit o a treia doză de vaccin anti-COVID-19, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sănătăţii.

Israelul a fost una dintre primele ţări care a lansat, la mijlocul lunii decembrie, o campanie de vaccinare masivă în urma încheierii unui acord cu compania farmaceutică Pfizer, care a livrat rapid milioane de doze plătite în schimbul datelor despre efectul şi eficacitatea vaccinului asupra populaţiei sale.

Această campanie a făcut posibilă scăderea drastică a numărului de cazuri, însă în ultimele săptămâni infectările au început să crească din nou odată cu răspândirea variantei Delta la adulţii nevaccinaţi, dar şi la persoanele vaccinate în urmă cu mai mult de şase luni.

SUA autorizează a treia doză de vaccin pentru cei care au boli autoimune (FDA)

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat joi a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi Moderna pentru persoanele care suferă de boli autoimune, relatează EFE.

Este vorba, potrivit FDA, de 'un mic grup' de persoane format din cei care au suferit un transplant de organe sau cei diagnosticaţi cu o boală autoimună. FDA a dat undă verde autorizării în regim de urgenţă a celor două vaccinuri, care oficial nu au fost aprobate dar care sunt utilizate din decembrie 2020, pentru administrarea celei de-a treia doze.

'După o revizuire exhaustivă a datelor disponibile, FDA a determinat că acest grup mic şi vulnerabil de persoane poate beneficia de a treia doză de vaccin de la Pfizer-BioNTech sau Moderna', a declarat responsabila FDA, Janet Woodcock.

Ea a citat în acest sens noul val al pandemiei care afectează SUA şi 'riscul ridicat al contractării unei boli grave' de către aceste persoane, având în vedere capacitatea lor redusă de a combate infecţiile (Citește continuarea aici).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel