Israelul a informat SUA că intenţionează să întreprindă operaţiuni terestre "limitate" în Liban

Photo source: IDF
Photo source: IDF

Israelul a notificat Statele Unite cu privire la planul său de a desfășura acțiuni terestre "limitate" împotriva Hezbollahului în Liban, a comunicat luni Departamentul de Stat al SUA.

"Ei ne-au informat în legătură cu un anumit număr de operaţiuni. Ei ne-au spus pentru moment că este vorba de operaţiuni limitate centrate pe infrastructura Hezbollahului lângă frontieră, însă noi continuăm să discutăm asupra acestui subiect", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Matthew Miller a precizat ulterior că Israelul desfăşoară "acum" operaţiuni terestre "limitate" ce vizează Hezbollahul în sudul Libanului, după ce iniţial nu era clar dacă aceste operaţiuni sunt în curs sau în stadiu de planificare. "Ei ne-au informat că desfăşoară acum ceea ce ei spun că sunt operaţiuni limitate ce vizează infrastructuri ale Hezbllah lângă frontieră", a declarat Miller.

El a refuzat să ofere detalii asupra conversaţiilor, lăsând Israelul "să vorbească despre operaţiunile sale militare"."Noi am avut conversaţii cu ei asupra acestor operaţiuni, însă calendarul, obiectivul, ritmul acestor operaţiuni - să-i lăsăm pe ei să vorbească", a afirmat Matthew Miller.

Înainte de aceasta, preşedintele american Joe Biden a dat de înţeles luni că el s-a opus operaţiunilor terestre israeliene în Liban, îndemnând la un armistiţiu într-un moment de tensiuni extreme după asasinarea şefului Hezbollah Hassan Nasrallah.

Washingtonul a salutat moartea şefului Hezbollah

Înainte de aceasta, preşedintele american Joe Biden a dat de înţeles luni că el s-a opus operaţiunilor terestre israeliene în Liban, îndemnând la un armistiţiu într-un moment de tensiuni extreme după asasinarea şefului Hezbollah Hassan Nasrallah.

Washingtonul a salutat moartea şefului Hezbollah, secretarul de stat Antony Blinken apreciind luni că lumea este "mai sigură fără el".

"Hassan Nasrallah era un terorist brutal care a făcut numeroase victime, printre care americani, israelieni, civili în Liban, civili în Siria şi mulţi alţii", a afirmat Blinken în deschiderea unei reuniuni ministeriale la Washington a ţărilor coaliţiei care luptă împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI). "În timp ce el conducea Hezbollah, gruparea a terorizat populaţiile din întreaga regiune şi a împiedicat Libanul să progreseze deplin în calitate de ţară. Libanul, regiunea şi lumea sunt mai sigure fără el", a declarat secretarul de stat american.

Totodată, Blinken a îndemnat la detensionare şi la o soluţie diplomatică în Liban, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel