Israelul a oprit o rachetă din Liban. Beirutul ia măsuri de precauţie la aeroport

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Armata israeliană a anunţat că a oprit o rachetă sol-aer trasă din Liban asupra uneia dintre dronele sale. Se iau măsuri de precauție pe aeroportul din Beirut.

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că a oprit o rachetă sol-aer trasă din Liban îndreptată către una dintre dronele sale. În același timp, autoritățile libaneze au emis recomandări de precauție cu privire la evacuarea Aeroportului Beirut, pe fondul escaladării tensiunilor la graniță, conform informațiilor furnizate de Reuters, citată de Agerpres.

De la începutul conflictului din Gaza, de acum trei săptămâni, armata israeliană și gruparea Hezbollah, susținută de Iran, au tras zilnic una asuprea alteia, marcând cele mai serioase incidente de la granița libanezo-israeliană de la războiul din 2006. Atunci, atacurile aeriene israeliene au vizat piste de aterizare ale Aeroportului Internațional Rafic Hariri din Beirut, situat în sudul capitalei libaneze, precum și alte infrastructuri din Liban, ceea ce a dus la închiderea temporară a aeroportului.

Odată cu intensificarea ensiunilor, autoritățile libaneze au emis recomandări de precauție pentru evacuarea aeroportului și a zonelor învecinate în caz de urgență, fără a specifica existența unei amenințări iminente.

Conflictul din Gaza, în care Israelul și-a intensificat ofensiva terestră, a generat temeri potrivit cărora confruntările s-ar putea extinde în regiune, inclusiv la granița cu Liban.

Armata israeliană a declarat sâmbătă că "a contracarat o rachetă sol-aer care a fost trasă din Liban" către un vehicul israelian aerian fără pilot (UAV). Ea a mai spus că a răspuns "lovind originea tirului de rachetă".

La începutul acestei săptămâni, Armata israeliană a anunțat că șapte dintre soldații săi au fost uciși începând din 7 octombrie, când gruparea Hamas  a lansat un atac sângeror asupra teritoriului israelian, iar Israelul a răspuns cu lovituri puternice asupra Fâșiei Gaza.

Surse anterioare au indicat că atacurile Hezbollah asupra Israelului au ca scop menținerea armatei israeliene ocupate fără a provoca un război major. Israelul a subliniat că nu are niciun interes în declanșarea unui război și că va menține statu-quo-ul dacă Hezbollah manifestă reținere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel