Israelul a trimis avioane în Europa după mobilizarea record

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Forțele aeriene israeliene au trimis avioane în Europa pentru a aduce miile de rezerviști care să lupte în războiul cu gruparea Hamas.

Forțele aeriene israeliene au declarat marți că au trimis transporturi în Europa pentru a aduce înapoi sute de israelieni care vor servi ca rezerviști militari în războiul din Fâșia Gaza care face ravagii de la sfârșitul săptămânii, relatează Reuters.

Într-o postare pe rețelele de socializare, corpul de armată a precizat că avioanele sale Hercules au luat parte la transportul aerian de urgență. Acesta nu a precizat din ce parte a Europei au venit rezerviștii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, viceamiralului Daniel Hagari, Israelul a mobilizat un număr record de rezerviști, 300.000 de persoane, care urmează să lupte împotriva grupării Hamas, cea care a atacat țara sâmbătă dimineață.

Acestea au fost cele mai sângeroase atacuri din ultimii 50 ani, iar autoritățile din Israel au decretat stare de război.

Germania, Statele Unite, Franţa, Italia şi Regatul Unit "vor sprijini eforturile Israelului de a se apăra"

Germania, Statele Unite, Franţa, Italia şi Regatul Unit "vor sprijini eforturile Israelului de a se apăra" şi "vor condamna fără ambiguitate Hamas şi actele sale teroriste revoltătoare", se arată într-un comunicat comun dat publicităţii luni după o discuţie a liderilor din aceste ţări, transmite marţi AFP.

”Recunoaştem cu toţii aspiraţiile legitime ale poporului palestinian şi credem că israelienii şi palestinienii au dreptul la dreptate şi libertate în mod egal.

Dar să nu ne amăgim: Hamas nu reprezintă aceste aspiraţii şi nu oferă nimic poporului palestinian în afară de şi mai multă teroare şi vărsare de sânge”, scriu cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Giorgia Meloni şi premierul britanic Rishi Sunak, potrivit textului dat publicităţii de Casa Albă.

Citește și: Război Hamas - Israel, LIVE 10 octombrie 2023. Ultimele informații despre atacuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel