Israelul ar fi fost de acord să amâne invazia în Fâșia Gaza. Motivul ar avea legătură cu SUA

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Israelul ar fi fost de acord să amâne invazia în Fâșia Gaza, la solicitarea Statelor Unite ale Americii (SUA).

Unul dintre motivele amânării ar putea fi presiunea SUA, care doresc întâi eliberarea tuturor prizonierilor luați de Hamas, dar și un răgaz pentru a se pregăti pentru orice evoluție ulterioară a evenimentelor, inclusiv intervenții indirecte ale Iranului, potrivit New York Times, citat de Digi 24.

Washingtonul ar fi transmis Israelului să amâne invazia terestră în Gaza pentru a negocia eliberarea a 212 ostatici deţinuţi de Hamas, precum și pentru a permite mai multe ajutoare pentru civilii palestinieni. Acest sfat ar fi fost dat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, dar SUA continuă să susțină obiectivul Israelului de a eradica Hamas, fără a formula o solicitare oficială în acest sens.

De asemenea, SUA ar dori să aibă mai mult timp pentru a se pregăti pentru posibilele atacuri ale unor grupuri susţinute de Iran asupra intereselor americane, care ar putea crește odată cu declanșarea invaziei Israelului. Există temeri legate de extinderea războiului, având în vedere loviturile recente ale avioanelor israeliene în regiune.

Ajutoare din Egipt

Al treilea convoi cu ajutoare a intrat în Fâșia Gaza luni, venind din Egipt prin punctul de trecere de la Rafah. Sâmbătă și duminică, în teritoriul controlat de gruparea islamistă Hamas, au ajuns 34 de camioane, conform unui oficial al Semilunii Roșii egiptene, citat de AFP sub rezerva anonimatului, potrivit Agerpres.

Organizația Națiunilor Unite (ONU) solicită furnizarea a cel puțin 100 de camioane pe zi pentru aproximativ 2,4 milioane de palestinieni care sunt izolați de blocada israeliană din jurul Fâșiei Gaza.

Trecerea convoaielor este îngreunată de inspecția încărcăturii și de bombardamentele israeliene din zona palestiniană a frontierei, așa cum observă Reuters. Conform acestei agenții de presă, multe ajutoare se află încă blocate în Egipt.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel