Israelul anunţă că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni, la câteva ore după ce Hamas a eliberat 11 ostatici israelieni deţinuţi în Fâşia Gaza de la atacul său din 7 octombrie, notează AFP.

Vineri, Israelul şi mişcarea islamistă palestiniană s-au angajat să elibereze în fiecare zi aproximativ zece femei şi copii ostatici în schimbul a de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni, femei şi tineri sub 19 ani.

Acest acord este valabil până joi, au declarat Hamas şi mediatorul Qatar, în timp ce Israelul a anunţat că a pregătit o listă cu 50 de noi prizonieri care ar putea fi eliberaţi în următoarele două zile. 

Berlinul salută eliberarea a 11 ostatici, printre care doi adolescenţi germani (ministru)

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a salutat luni eliberarea a unsprezece ostatici, printre care 'doi adolescenţi germani', în cadrul acordului de armistiţiu dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, notează AFP.

'După 52 de zile de suferinţă şi disperare, mama lor îi poate ţine din nou în braţe. Mă gândesc la familiile care continuă să aştepte cu frică. Facem totul pentru ca şi ele să poată ţine în braţe' rudele dispărute, a declarat ministrul într-un mesaj postat pe X.

Citește și - Blinken din nou în Israel şi Cisiordania în această săptămână

 Secretarul de stat american, Antony Blinken, va merge din nou în Israel şi Cisiordania înainte de sfârşitul săptămânii, precum şi în Dubai, a declarat luni jurnaliştilor un înalt responsabil al Departamentului de Stat, scrie AFP.

Aceasta va fi a treia vizită a şefului diplomaţiei americane în Orientul Mijlociu de la începutul conflictului dintre Israel şi mişcarea palestinian Hamas pe 7 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel