Israelul crede că peste o treime din ostaticii rămaşi în Gaza sunt morţi

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Israelul afirmă că peste o treime din ostaticii duşi în Gaza sunt decedaţi, indică un bilanţ realizat de guvernul israelian.

După atacul terorist al grupării Hamas din data de 7 octombrie anul trecut, când cel puţin 1.189 de persoane au fost ucise, între Israel și mişcarea islamistă a izbucnit un adevărat război pe teritoriul Fâșiei Gaza. În ziua respectivă circa 250 de persoane au fost luate ostatici şi duse în tunelurile Hamas din Gaza.

IDF a ripostat cu bombardamente șu operaţiuni terestre împotriva teroriștilor. Conform oficialilor Hamas, atacurile israeliene s-au soldat până luni la prânz cu 36.479 de morţi şi 82.777 de răniţi în rândul palestinienilor.

Guvernul israelian declară că 120 de ostatici au rămas în captivitate, dintre care 43 au fost declaraţi morţi în absenţă de către autorităţile israeliene

O parte dintre ostaticii răpiți de Hamas au fost eliberaţi în luna noiembrie. Eliberarea s-a făcut în cadrul unui schimb pentru prizonieri palestinieni ce erau închişi în Israel. Alți ostatici au fost recuperaţi - vii sau morţi - de către trupele israeliene.

Guvernul israelian declară că 120 de ostatici au rămas în captivitate, dintre care 43 au fost declaraţi morţi în absenţă de către autorităţile israeliene. Autoritățile au ajuns la aceste concluzii pe baza diverselor surse de informaţii, printre care imagini de la camerele de luat vederi, înregistrări făcute de trecători sau analize medico-legale.

Numărul ostaticilor morţi ar putea fi mai mare, au spus unii oficiali israelieni în cadru privat.

Luni au fost adăugate încă patru nume pe lista celor decedaţi, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel