Israelul, deranjat că Elon Musk oferă conectivitate Starlink organizațiilor umanitare din Gaza: Hamas va folosi pentru activități teroriste

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministerul Israelian al Comunicațiilor spune că Hamas va folosi Starlink „pentru activități teroriste”.

Israelul a promis că va lupta împotriva angajamentului lui Elon Musk de a oferi organizațiilor de ajutor din Gaza serviciul prin satelit Starlink, în timp ce Fâșia Gaza are dificultăți majore în a asigura conectivitate la Internet, conform CNN.

Ministrul israelian al Comunicațiilor, Shlomo Karhi, a declarat pe X, cunoscut anterior ca Twitter, că Hamas „îl va folosi pentru activități teroriste”.

„Poate că Musk ar fi dispus să condiționeze de eliberarea bebelușilor, fiilor, fiicelor, bătrânilor noștri răpiți. Toți! Până atunci, biroul meu va tăia orice legătură cu Starlink”, a postat Karhi.

Musk a făcut anunțul pe X, pe care îl deține, după ce reprezentantul democrat american Alexandria Ocasio-Cortez a spus că „închiderea oricărei comunicări către o populație de 2,2 milioane este inacceptabilă”.

„Starlink va sprijini conectivitatea cu organizațiile de ajutor recunoscute internațional din Gaza”, a spus Musk într-o postare în care răspunde lui Ocasio-Cortez.

Într-o altă postare în care răspundea unui alt cont X, Musk a spus: „Niciun terminal din Gaza nu a încercat să comunice cu constelația noastră”.

Comunicațiile din Fâșia Gaza au fost grav perturbate, pe măsură ce Israelul își intensifică atacul aerian și terestru asupra regiunii. Grupurile de ajutor spun că nu au reușit să comunice cu echipele din zonă.

Anterior, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că nu sunt „în afara contactului” cu personalul său din Gaza, iar comisarul general al Agenției de Ajutorare a ONU pentru Refugiații din Palestina a scris personalului sâmbătă spunând că organizația este „profund îngrijorată” în privința lor pe fondul pană de curent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel